Arbeidsbenk

En god arbeidsbenk er det viktigste møbelet i verkstedet, fordi det er der du kommer til å løse en stor del av dine gjør det selv-prosjekter. Vi hjelper deg med å kjøpe eller lage en perfekt arbeidsbenk, som passer dine behov.

  En arbeidsbenk er uunnværlig i verkstedet

  En arbeidsbenk er gjør det selv-erens beste venn. Med en ordentlig arbeidsbenk er det akkurat som å ha et par ekstra hjelpende hender i verkstedet. Om arbeidsbenken er laget ordentlig, kan du nemlig spenne fast emner på alle tenkelige måter, og det er en stor fordel når du skal sage, sveise, skru eller slipe.

  Med andre ord er en arbeidsbenk stedet hvor du vil komme til å løse en stor del av dine gjør det selv prosjekter.

  Fleksibel arbeidsbenk til verkstedet

  Det er uten tvil godt å ha en fast arbeidsbenk på verkstedet, hvor du kan montere en skrustikke og mye annet. Men noen ganger kan det være veldig godt å ha et mer fleksibelt arbeidsbord, du enkelt kan ta med i hagen eller kaste inn bak bilen. Det finnes mange forskjellige modeller av fleksible og transporterbare arbeidsbord på markedet - det viktigste er at arbeidsbordet har en fornuftig størrelse, og at det er robust og står solid.

  Arbeidsbenkens pris og kvalitet

  Pris og kvalitet hører ofte sammen, og det samme gjelder en arbeidsbenk til verkstedet. De aller billigste modellene er også dårlig kvalitetsmessig, mens de dyrere modellene av arbeidsbenker er mer til å stole på. Det kan derfor være fornuftig å investere litt penger i en arbeidsbenk.

  Finn den riktige høyden til arbeidsbenken

  En annen stor fordel ved arbeidsbenken er at det er forholdsvis enkelt å justere i høyden, slik at det passer til deg. Skal du slipe en plate eller lignende, kan en arbeidsbenk i feil høyde føre til vond rygg. Derfor er det en god ide å være oppmerksom på arbeidsbenkens høyde.

  Bygg arbeidsbenken selv

  De fleste byggvarehusene har et hav av forskjellige arbeidsbenk, men det kan hende du har et spesielt behov det kan være vanskelig å få oppfylt med de masseproduserte arbeidsbenker. Heldigvis er det å bygge en arbeidsbenk selv, et morsomt gjør det selv prosjekt.

  Når du bygger arbeidsbenken selv, er du sikker på at du får oppfylt dine behov - og du kan bygge arbeidsbenken akkurat slik det passer dine arbeidsrutiner og ditt verksted.

  Vi har veiledninger til mange forskjellige typer arbeidsbenk, både stasjonære arbeidsbenk, arbeidsbenk med hjul, arbeidsbenk med hev-/senkfunksjon og andre fleksible innredninger og løsninger.

  Her på siden har vi samlet en rekke artikler om hvordan bygger ditt helt eget arbeidsbord. Det er også artikler om hva du bør se etter hvis du skal ut og investere i et nytt arbeidsbord.

  Arbeidsbord eller arbeidsbenk

  Et arbeidsbord blir også ofte kalt for et versktedsbord eller for en arbeidsbenk. Uansett hva du kaller arbeidsbordet, oppfyller de alle det samme behovet - nemlig å sikre at du som håndverker har et godt utgangspunkt når du arbeider med forskjellige emner i verkstedet.