Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fjern støvet uten å snuble i slangen

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Når du henger opp støvsugerslangen i taket, blir det mye enklere å jobbe med sug på alt det elektriske verktøyet. Ikke bare slipper du å jobbe i en støvsky. Det du lager blir bedre, og verktøyet ditt holder lenger.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
2 timer
Pris
250 kroner

Intro

Det er mange gode grunner til å henge slangen til verkstedstøvsugeren opp i taket, både praktiske og sikkerhetsmessige. Støvsugeren holder rommet rent, gir deg et bedre arbeidsmiljø, gjør jobben bedre og gir både verktøyet ditt og deg selv et bedre liv.

Du kan selvfølgelig bruke støvsugeren til verktøyet uten å henge opp slangen i taket. Men det er en kjempefordel at slangen følger med når den er montert på maskinen du bruker. Hvis slangen ligger på gulvet, setter den seg fort fast i et eller annet mens du jobber. Det kan skape farlige situasjoner. I tillegg er terskelen for å bruke støvsugeren litt høyere, når slangen blir liggende i veien mens du jobber. Derfor oppfordrer vi deg til å gjøre som her, hvor vi henger opp støvsugerslangen. Du klarer det på noen timer.

Veiledning

Slik gjør du

Låst innhold

Logg inn eller kjøp tilgang tilgang til å lese dette avsnittet

Slangeopphenget består i all sin enkelhet av en gardinstang skrudd fast til et bord i taket. Har du rør i taket, som her, må bordet senkes ned under rørene. Dette gjøres enkelt ved å skru et bord i taket med noen bordbiter på siden. Mellom disse bordbitene skrur du på et annet bord. Dette blir liggende under rørene, og gir deg noe å feste gardinstangen til.

Slangen henges opp i sleider, som vi lager av en listestump og noen gardin-oppheng. Her lager vi bare fire sleider. Det passer til størrelsen på rommet, som er 470 cm fra vegg til vegg. Du kan lage flere eller færre oppheng, avhengig av forholdene i verkstedet ditt.

1

Skru fast et bord (A) i taket. Om du må bore og bruke plugger, eller du bare kan skru bordet rett opp i taket, avhenger helt av hva slags tak du har i verkstedet.

2

Skru fast avstandsbiter (B) på sidene av bordet (A) i taket. Bitene skal være akkurat så lange, at opphengsbordet (C) kan gå under rørene.

3

Lag et slangeoppheng av en listestump (D) på ca 8 cm, som du har laget et 2 mm bredt spor i. I sporet setter du fast to gardinoppheng (E) med hjelp av skruer (G). Lag til sammen fire oppheng.

4

Klipp av 50 cm elastisk line (F), og bøy den på midten. Klem en kabelklemme (H) på endene med en knipetang, og svi endene med en lighter, slik at de ikke fliser seg opp.

5

Skru en øyeskrue (K) i slangeopp-henget, og trekk de elastiske linene gjennom øyet. Skyv slangeopphengene inn på gardinstangen, før du skrur den fast.

6

Skru fast opphengsbordet (C). Hold det på plass med klemtvinger, og skru det fast gjennom de nedhengte bordbitene (B). Sett fast slangen i slangeopphengene.

7

SÅ ER DET SLUTT på å snuble i støvsugerslangen, eller å sparke den inn i et hjørne, der den kan bli liggende for alltid.

Materialer

21 x 45 mm glattkantlist:
• 2 oppheng (A) og (C) à 470 cm

19 x 98 mm bord:
• 8 avstandsstykker (B) à 19 cm

21 x 34 mm glattkantlist:
• 4 slangeoppheng (D) à 8 cm

Dessuten:
• 1 gardinstang
• 8 gardinoppheng (E)
• 2 m elastisk line (F)
• 8 skruer (G)
• 4 kabelklemmer (H)
• 4 øyeskruer (K)

Tidsforbruk

Et par timer

Pris

Cirka 250 kroner

Vanskelighetsgrad

Det eneste du skal passe på, er at du ikke ødelegger kantene på gardinstangen. I så fall kan ikke opphengene gli frem og tilbake.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Her er den beste grovstøvsugeren

Magasinartikkel

Last ned magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake