Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kan jeg støpe en benkeplate i betong på stedet?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Kan jeg støpe en benkeplate i betong på stedet?

Spørsmål

Jeg vil gjerne lage en kjøkkenbenk av betong. Formen er litt kompleks, så jeg vil gjerne støpe på stedet og slippe å snu platen på hodet etterpå. Går det?

Svar

Det er ikke noe galt med å støpe en benkeplate på stedet, men vi anbefaler at du bruker flytesparkel tilsatt litt fiberarmering i stedet for normal betong, for at du skal få en helt glatt overflate. Dessuten skal du tenke gjennom støpeformen, fordi bunnplaten i formen ikke kan fjernes igjen.

Derfor bør du lage en støpeform der den vertikale forskalingen, som hindrer betongen i å renne av, er forskjøvet en centimeter i forhold til bunnplaten. Da blir det en liten renne langs kanten. Når rennen fylles av flytesparkel, skapes det en skarp kant som skjuler bunnplaten. Dermed synes den kun fra undersiden.

SE BYGGEVEILEDNINGEN: Støp selv en betongbordplate til kjøkkenbordet

BRUK FLYTESPARKEL

Flytesparkel er selvnivellerende, men det skal ha litt hjelp til å fordele seg i støpeformen. Dermed legger den seg perfekt i vater, uten din hjelp. Hvis platen støpes akkurat der den skal brukes, får du en fullstendig vannrett benk.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake