Hvordan lager jeg en kjøkkenbenk med natursteinfliser?

Problem:

Jeg har lenge ønsket meg en kjøkkenbenk av granitt eller skifer. Men med den høye kvadratmeterprisen på naturstein, har det ikke blitt noe av. I stedet vurderer jeg om jeg kan kle benkeplaten med fliser av naturstein. Er det en mulig løsning??

Løsning:

Du kan faktisk lage deg en veldig flott kjøkkenbenk med fliser av naturstein. Fliser av den typen er normalt rundt 10 mm tykke. Det krever en god, stor våtskjærer, men den kan leies.

Flisene legges på en stabil plate. En stavlimt benkeplate er ikke bra, fordi fuktbevegelser i platen kan få flisene til å løsne. Du kan skru fast en 6 mm kryssfinérplate på den nåværende benkeplaten, men det beste er å skifte ut hele platen med en ny plate av tykk kryssfinér.

Kryssfinéren må først forsegles (primes). Deretter kan du legge flisene i vanlig flislim. Kjøp kalibrerte fliser, slik at du kan jobbe med så smale fuger som mulig. Bruk en epoksyfugemasse, som fås i mange farger. Epoksyfuger egner seg godt til en kjøkkenbenk, da den ikke misfarges av væsker og matvarer. Og den er lett å holde ren. Forkanten på benken kan lages på mange måter. Du kan for eksempel kle den med fliser, som støtes mot toppflisene i en vinkel på 45 grader.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Kjøkkenbenk