Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvordan lager jeg en kjøkkenbenk med natursteinfliser?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Fliser på bordplade

Problem:

Jeg har lenge ønsket meg en kjøkkenbenk av granitt eller skifer. Men med den høye kvadratmeterprisen på naturstein, har det ikke blitt noe av. I stedet vurderer jeg om jeg kan kle benkeplaten med fliser av naturstein. Er det en mulig løsning??

Løsning:

Du kan faktisk lage deg en veldig flott kjøkkenbenk med fliser av naturstein. Fliser av den typen er normalt rundt 10 mm tykke. Det krever en god, stor våtskjærer, men den kan leies.

Flisene legges på en stabil plate. En stavlimt benkeplate er ikke bra, fordi fuktbevegelser i platen kan få flisene til å løsne. Du kan skru fast en 6 mm kryssfinérplate på den nåværende benkeplaten, men det beste er å skifte ut hele platen med en ny plate av tykk kryssfinér.

Kryssfinéren må først forsegles (primes). Deretter kan du legge flisene i vanlig flislim. Kjøp kalibrerte fliser, slik at du kan jobbe med så smale fuger som mulig. Bruk en epoksyfugemasse, som fås i mange farger. Epoksyfuger egner seg godt til en kjøkkenbenk, da den ikke misfarges av væsker og matvarer. Og den er lett å holde ren. Forkanten på benken kan lages på mange måter. Du kan for eksempel kle den med fliser, som støtes mot toppflisene i en vinkel på 45 grader.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake