Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kjøkkenfliser

Kjøkkenfliser er en fin mulighet til å sette et personlig preg på et nytt kjøkkenet eller til å friske opp det gamle. Vi gir deg inspirasjon og veiledning til hvordan du kan sette opp nye fliser på kjøkkenet.

Kjøkkenfliser – fliser til kjøkken

Det er opplagt å velge fliser på veggen over benkeplaten på et kjøkken, ettersom kjøkkenfliser er praktiske og enkle å rengjøre. Fliser til kjøkken fås i et hav av varianter, både av farger, størrelser og mønstre – så det er enkelt å finne noe som passer til nettopp ditt kjøkken. Du kan finne masse inspirasjon til kjøkkenfliser på nettet, slik at du kan finne ut om du bare vil ha kjøkkenfliser på deler av veggen, eller om flisene for eksempel skal dekke hele delen mellom kjøkkenbenkene og overskapene.

Slik legger du fliser på kjøkkenet

Når du har funnet de riktige kjøkkenflisene, kan du enkelt legge dem selv. Fliser legges med flislim som smøres på veggen, og kjøkkenflisene presses på plass i limet. Sett opp en vannrett list i bunnen som den første rekken med kjøkkenflisene kan legges etter, slik at du har en rett linje å jobbe etter. For å få den samme avstanden mellom flisene, kan du bruke små avstandskryss.

Når alle kjøkkenflisene er satt opp på veggen, må flisene fuges. Det gjør du enkelt ved å kjøre fugemassen diagonalt på fugene om du har valgt vanlig glatte kjøkkenfliser med samme tykkelse overalt. Velger du såkalte metrofliser som er avlange med skrå kanter rundt, må du være oppmerksom på at de er litt vanskeligere å fuge. Du kan eventuelt gjøre fugene mellom kjøkkenflisene mer motstandsdyktige mot fett ved å impregnere dem.

Legge kjøkkenfliser i mønster

Det finnes mange forskjellige mønstre å sette opp kjøkkenflisene etter, alt etter hvilken form flisene dine har. Kvadratiske kjøkkenfliser settes typisk opp rett over hverandre, slik at fugene danner rette linjer.

Velger du en avlang flis, er det opplagt å velge et klassisk halvforband, der kjøkkenflisene plasseres med en halv flislengde i forhold til kjøkkenflisene i rekken under. Du kan også velge å sette opp avlange kjøkkenfliser i fiskebeinsmønster. Det krever dog et grundig oppmålingsarbeid, og at du må skjære til flere fliser. Hvis du velger kjøkkenfliser i forskjellige farger som skal sitte i et bestemt mønster, er det en god ide å lage en prøveopplegging, slik at du kan se hvordan det ser ut før du setter i gang.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake