Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

De 8 beste gulvene til kjøkkenet

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Kjøkkengulvet er husets mest trafikkerte område og nettopp derfor er det viktig å velge riktig gulvbelegg til kjøkkenet.

De beste gulvene på kjøkkenet

Foretrekker du et mykt og behagelig gulv på kjøkkenet, eller skal det være blankpolerte og harde fliser? Utvalget gulvbelegg til kjøkken er enormt, og du kan få det akkurat som du vil!

Åtte gulvbelegg til kjøkken

Vi har samlet de åtte vanligste og opplagte typene gulv til kjøkkenet. I artikkelen får du en kort beskrivelse av de forskjellige egenskapene, hvordan de monteres og vedlikeholdes, fordeler og ulemper, og til slutt får du ekspertens anbefaling. Her kan du se hvilke type gulv artikkelen beskriver:

1. Linoleum
En blanding av harpiks, kork og tremel, støpt på et nett av for eksempel lin. Det er enkelt å montere, så lenge det legges som fliser. Det er et gulvbelegg som er mykt å gå på.

LES OGSÅ: Linoleum - et genialt materiale

2. Vinyl
Her får du et plastikkgulv som er enkelt å rengjøre og vedlikeholde. Gulvbelegget er billig og enkelt å legge!

3. Laminat
MDF-plate med pålimt plastfilm. Et gulvbelegg som er lett å legge, slitesterkt og billig. Til gjengjeld er det vanskelig å reparere.

4. Kork
1 mm korklag med gjennomsiktig vinyl foran og bak. Ekstremt mykt å gå og stå på, men vanskelig å reparere.

5. Plankegulv
Lagt med fjær og not, enkelt å vedlikeholde (kan for eksempel slipes), men krever en større operasjon når det legges.

6. Mosaikkparkett
Trepinner limt på nett. Flott løsning, men krever overflatebehandling. Det som trekker ned, er at parketten er veldig følsom overfor fukt, og derfor kanskje ikke det beste alternativet til gulvbelegg på kjøkkenet.

7. Lamellparkett
Hardt gulv som ikke tåler vann over lang tid (søler du noe, må det tørkes grundig opp med en gang!). Enkelt å montere.

8. Fliser
Flott løsning, men ikke spesielt praktisk i et kjøkken. Det er hardt å gå på, og alt glass/keramikk du mister på gulvet, knuses med det samme.

MINI GUIDE

Kjøkkenet er et av husets mest trafikkerte rom. Det stiller store krav til gulvet, som skal være både slitesterkt og behagelig å gå på, fordi du oppholder deg der så mye. Det skal også være lett å gjøre rent, fordi det fort blir skittent. Uansett hvilket kjøkkengulv du velger, tåler det ikke vann i store mengder - det skal vaskes med ei fuktig fille og straks etter tørkes over. Derfor anbefaler mange eksperter gulv på rull, som har få skjøter, selv om de er vanskeligere å legge enn fliser. Generelt vil eksperten også anbefale et mykt gulv, som linoleum eller vinyl, fordi det er behagelig å gå på, og fordi det finnes et stort utvalg blant dem.

Du skal også vurdere hvor mye tid du er villig til å bruke på vedlikehold - noen gulv krever en del vedlikehold, andre nesten ingenting. Et tregulv skal for eksempel overflatebehandles, og det skal holdes ved like for at du skal slippe bare flekker som kan misfarges. Her er olje lettere å vedlikeholde enn f.eks. lakk.

Logg inn kjøp tilgang

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Artikkel (abonnement): De 8 beste gulvene til kjøkkenet
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake