Kjøkkengulv

Kjøkkengulvet skal leve opp til mange kriterier - det skal være flott å se på, være holdbart og gjerne passe til resten av kjøkkenet. Mulighetene er mange. Vi gir inspirasjon og veiledning til hvordan du velger og legger ditt nye kjøkkengulv.

    Nytt kjøkkengulv

    Uansett om du skal ha et nytt kjøkken eller om du skal renovere det gamle, er det en god ide å ta en titt på kjøkkengulvet. Det er mange ting du må ta høyde for før du bestemmer deg for hvilken type gulv du vil ha på kjøkkenet. Kjøkkengulvet har flere funksjoner. Det er på kjøkkengulvet at selve kjøkkenet skal plasseres - her er rette kjøkkengulv selvfølgelig enklest å arbeide med. Men et kjøkkengulv skal også være behagelig å gå på, det skal være praktisk, enkelt å rengjøre og det skal kanskje også inneholde gulvvarme som kan varme opp i de kalde vintermånedene. Det er vanskelig å finne det perfekte kjøkkengulvet, men ettersom det er så mange muligheter - kan de fleste finne et nytt kjøkkengulv som lever opp til de viktigste kriteriene.

    Gulvbelegg til kjøkken

    Det finnes mange former for gulvbelegg beregnet til kjøkken. Noen materialer er harde og enkle å rengjøre, mens andre er myke og vanskeligere å reparere. Derfor kan det være en god ide å dra til forskjellige showrooms og få en følelse av hvordan produktene er. Det vil gi deg et mer nyansert bilde av design og overflate, enn en rask titt på nettet.

    LES OGSÅ: Finn det beste gulvbelegget til kjøkkenet

    Nytt kjøkkengulv - inspirasjon og materialer

    Et nytt kjøkkengulv skal gjerne holde i mange år. Derfor kan det lønne seg å sette seg inn i fordeler og ulemper ved de forskjellige materialene.

    Et linoleumsgulv består for eksempel av harpiks, kork og tremel. Det er enkelt å montere, mykt å gå på og enkelt å holde rent.

    Velger du et vinylgulv som kjøkkengulv får du et plastikkgulv som er enkelt å rengjøre og vedlikeholde. Gulvet er enkelt å legge, og fremfor alt - billig.

    Et plankegulv lagt med fjær og not er også enkelt å vedlikeholde (kan f.eks slipes), men er vesentlig vanskeligere å legge.

    Noen velger å legge fliser som nytt kjøkkengulv. Flisene er sterke om de blir lagt riktig. De har dessuten en lang holdbarhet, slik at de er enkle å holde rene om du har valgt en flis som er beregnet til kjøkkenbruk. I utgangspunktet er fliser kalde å gå på, men det er til gjengjeld opplagt å legge gulvvarme under et flisgulv på kjøkkenet. Et kjøkkengulv av fliser er dog hardt å gå på, og alt av glass/keramikk som mistes på gulvet, vil raskt gå i stykker. Fugene er dessuten sårbare overfor misfarging fra for eksempel rødvin, brun saus eller saft.

    Kjøkkengulv av linoleum

    Det er mange fordeler med et kjøkkengulv av linoleum. Det er enkelt å legge, og det kan legges oppå eksisterende kjøkkengulv - uansett om du har et gammelt tregulv eller et stygt flisgulv. Linoleum skaper en helt rett flate uten fordypninger, noe som gjør det enkelt å rengjøre. Og skulle du være så uheldig å oppdage en rødvinsflekk på kjøkkengulvet en morgen, kan det fjernes med en våt klut. Linoleum finnes i et hav av farger og mønster.

    LES OGSÅ: Slik legger du linoleumsgulv på kjøkkenet ditt