Boremal til håndtakene  

VIDEO: Når du skal sette grep på skuffer og dører, er det viktig at de blir plassert likt. Her kan du se hvordan du lager en mal som sikrer presisjonen.

Det kan man selvfølgelig måle seg fram til, men det er langt mer nøyaktig og tidsbesparende å lage en mal. Den lages enkelt av en liten kvadratisk plate og to stykker list. Listene limes og spikres på langs av to av platekantene.

Sørg for at listene ligger helt plant med platekantene. Legg så malen på hjørnet av døren, og marker hvor langt inn og hvor langt ned du vil at den nederste delen av håndtaket skal sitte. Det overflødige limet må naturligvis tørkes av, så det ikke griser på den nye døren. På malen avsetter håndverkeren et mål på 6,5 cm fra kanten.

Avstanden mellom skruehullene er 12,8 cm. Dette målet avsettes både vannrett og loddrett på malen i forhold til det første merket. Med et 3 mm bor – tilsvarende diameteren på skruene som håndtakene skal monteres med – borer han to hull gjennom malen og døren.

Før han borer tredje gang, rykkes malen fri fra døren, da det ikke skal bores gjennom døren her. Grunnen til at hullet lages er at malen dermed kan brukes til å plassere håndtak både loddrett og vannrett, og i alle fire hjørner.

Nå kan håndtaket monteres med en skrue, som skrus fast gjennom baksiden av døren. Takket være malen kan han montere håndtak etter håndtak på alle kjøkkenskapdørene, slik at de vil sitte nøyaktig lik langt inn og like høyt opp. Bruker du 10 minutter på å lage en mal, sparer du timer senere, og er dessuten sikker på et godt resultat.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Kjøkkenfronter