Smart metode til nye grep

Nye grep på skuffer og skap skal sitte presist. Det kommer de til å gjøre hvis du bruker en mal. Se hvordan du enkelt og sikkert setter på grepene.

Når du måler opp til grepene med en mal, er du sikker på at de kommer til å sitte helt likt på alle dører og skuffer.

Når du setter opp ny kjøkkeninnredning, leveres dører og skuffer ofte med “løse” grep. Monteringen skal du klare selv, og det er enklest hvis du bruker en såkalt mal. Den sikrer at grepene blir sittende nøyaktig der de skal - i samme punkt på alle dører og skuffer. Det krever litt nøyaktighet å måle opp til malen, men det lønner seg å gjøre det. For når det først er gjort, går det som en lek å sette grepene på plass.

Slik lager du malen

Sag til en bit masonitt eller kryssfinér i en passende størrelse, for eksempel 10 x 20 cm. Det er viktig at hjørnene på platen er i vinkel. Merk opp på platen med to parallelle streker, nøyaktig der skruehullene til grepene er plassert.

Monter en list på platen, slik at den flukter med kanten. Listen brukes til å holde kanten på frontene når du måler opp. Bor hull i strekene på malen, i den avstanden fra listen som du ønsker grepene skal sitte fra kanten på skapdører og skuf er.

Bruk malen til å finne ut hvor grepene skal plasseres. Nå er det uhyre enkelt å holde malen slik at den flukter med hjørnet på døren, og markere med blyant hvor du skal bore.

Bruk også malen til skuffer. Her skal du først måle opp midten av skuf en, og etterpå midten av malen. Deretter setter du malen slik at merkene står rett overfor hverandre. Merk opp, og bor hull.

Skru fast grepet når du har boret hullene til skruene. Som regel følger det med skruer til grepene du kjøper.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Kjøkkenfronter