Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Solid innkjørsel uten stein

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Problem:

Vi har en gressplen på hytta, der vi noen ganger parkerer med bilen. Men særlig når det vått, blir plenen fort stygg og gjørmete. Har dere et tips til en metode der vi kan unngå, eller minimere, dette problemet, men slik at vi likevel beholder plenen?

Løsning:

Du kan lage en enkel gressarmering. Den fungerer fint når det er begrenset kjøring: Grav ut i det området som kjøres på. Optimalt skal all mold bort, men i hvert fall 15 cm skal graves vekk. Fyll opp med knust pukk (opp til 35-63 mm store steiner) i et lag på 15 cm. Med platevibrator komprimerer du pukklaget, og vanner inn en blanding av sand og torvjord (50/50) mellom steinene, helt til alle hulrom er fylt opp.

LES OGSÅ: Slik får du en sterk plen med gressarmering!

Det øverste laget skal bare fylles med torv/sandblandingen til cirka 2 cm under toppen. Dermed unngår du at gresset slites helt ned til roten av bildekkene. Til slutt sår du gress, og belegningen er ferdig. Plenen blir grønn, og holder seg grønn, selv om du kjører og parkerer på den.

Redaksjonen anbefaler: Grønn innkjørsel

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake