Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Gjør gipsarbeidet MYE enklere

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Gipsarbeid kan være vanskelig, men med disse 7 smarte verktøyene garanterer vi at det blir en del enklere – og resultatet blir enda bedre.

Gjør gipsarbeidet MYE enklere

Smarte greier til gips – toppresultat med det riktige verktøyet.

Gipsarbeide: Plateheis

Gipsheis
Hvordan skrur du opp gipsplater i taket, hvis du ikke har en makker til å holde platene for deg? Du leier (eller kjøper) en gipsheis! Da har du begge hender ledig til å justere platen og skru den fast. De fleste plateheiser kan vippes, slik at de også kan brukes til å montere gipsplater i skråtak.

Pris: Sett til 1599 kroner. Kan leies for 200 kroner per dag

Gipsarbeide: Selvklebende hjørner

Selvklebende hjørner
Hjørnene på gipsvegger må beskyttes, fordi de er sårbare og lett kan gå i stykker. En gang var det faktisk ganske omstendelig å sette beskyttende skinner på hjørnene. Det er det ikke i dag, fordi du kan kjøpe praktiske selvklebende hjørner. Du skal bare sprute vann fra en sprayflaske på gipsplatene og deretter sette på hjørneskinnene. Limet på skinnene begynner å herde når det kommer i kontakt med vannet. Så enkelt er det å få sterke hjørner i dag!

Pris: Sett til 59 kroner for 2,7 meter.

Gipsarbeide: Talmeter

Talmeter
Gipsplaten måles opp, tegnes opp og skjæres til. Tre arbeidsganger. Bruker du et såkalt talmeter, et smart målebånd, kan du klare hele operasjonen på én gang. Målebåndet kan låses fast i ønsket bredde, og på målebåndet sitter det en kniv som risser platen når du drar målebåndet over den. Deretter kan den knekkes.

Pris: Sett til 249 kroner for et 3 meter langt bånd.

Gipsarbeide: Gipshøvel

Gipshøvel
Når du har skåret til en gipsplate, får du ofte en plate med flisete kanter, også selv om du har vært nøye med kniven. De ujevne kantene skal rettes opp, og det gjøres lettest med en gipshøvel. Den lille høvelen ligger godt i hånden, er lett å bruke og koster ikke mye.

Pris: Sett til 75 kroner.

Gipsarbeide: Vippesko

Vippesko
Det er ikke bare når du lager gipshimling at det kan være vanskelig å holde platene. Det samme problemet møter du når du skal bygge en gipsvegg. Her kan du få bruk for en makker til å holde platene, så du kan ha hendene ledig til å skru. Investerer du noen kroner i en vippesko, slipper du disse problemene. Den kan enkelt løfte og holde platen.

Pris: Sett til 300 kroner.

Gipsarbeide: Gipsbits

Gipsbits
Et uunnværlig verktøy til alle som jobber med gips. Når du monterer en gipsplate, er det avgjørende at skruen ikke bryter det ytterste papplaget. Gjør den det, mister skruen holdet i platen. Med en gipsbits unngår du å skru skruen for langt inn, fordi bitsen selv slipper skruen når den har tilstrekkelig hold. Dette er en bits som bør være å finne i enhver gjør det selv-ers verktøykasse!

Pris: Sett til 33 kroner

Gipsarbeide: Gipsskrumaskin

Gipsskrumaskin
Hvis du skal sette opp mange gipsplater, kan det være smart å investere i en gipsskrumaskin, også kjent som en båndskrumaskin. Med den kan du raskt skru inn skruer, ettersom båndene sørger for at det hele tiden er en skrue klar i maskinen. Du kan derfor betjene en gipsskrumaskin med én hånd – noe som sparer deg for mye tid.

Pris: Fra cirka 2500 kroner

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Artikkel: Gjør gipsarbeidet MYE enklere
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake