Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvordan sages porebetong?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Et bord skrudd fast på platen, vinkelrett på sagsporet, styrer emnet som skal sages over.

Et bord skrudd fast på platen, vinkelrett på sagsporet, styrer emnet som skal sages over.

Spørsmål

Jeg skal sage en masse porebetongplater for hånd, men det blir skjevt. Hjelp!

Svar

Hvis du ikke har en stor sirkelsag med et dyrt spesialblad, så er det hånd-kraft som kreves når du skal sage i porebetong.

Det er faktisk heller ikke hardt arbeid, men det kan være vanskelig å styre håndsagen og få snittene helt lodd- og vinkelrette hver eneste gang.

Derfor skal du lage en sagmal. Legg en kraftig plate (sponplate eller MDF) opp på to bukker, og bruk sirkelsagen til å sage et helt rett spor i platen. Sporet skal være langt nok til at det er plass til sagen når porebetongen ligger på platen.

For å holde på porebetongplaten skrur du på et bord vinkelrett på tvers mot deg selv. Sett et merke på bordet rett ut for sporet, og du er klar til å sage.

Bruk billigsag i porebetong

Porebetong er spesielt tøft mot tennene på sagen, så derfor skal du ikke bruke den beste og dyreste sagen til det. Kjøp i stedet et par av de billigste i byggvarehuset, og kast dem når du er ferdig. Det er billigere enn å investere i en spesiell porebetongsag. Og enda billigere enn å ødelegge et sagblad til sirkelsagen.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake