Lettbetong

Lettbetong er genialt. Det veier ingenting, og det er enkelt å sage og bore i, og du kan bygge et hav av ting av lettbetong. Finn inspirasjon på denne siden.

  Bygg med lettbetong

  Lettbetong ble populært på 60- og 70-tallet. Da kunne man bygge med de porøse lettbetong-blokkene som samtidig utgjorde (på det tidspunktet) den nødvendige isolasjonen.

  I dag er lettbetong for mange et produkt som det rynkes litt på nesen av, ettersom de “rene” lettbetong-husene fra den gang ikke fremstår som de mest moderne.

  Nåtidens lettbetong

  Tiden har kanskje løpt fra husene som alene er bygget av lettbetong, men i dag blir faktisk veldig mange hus bygget i lettbetong eller porebetong, alt avhengig av hva produsentene velger å kalle produktene sine. Produktene har naturligvis utviklet seg opp gjennom årene, men det er i bunn og grunn samme materiale.

  I dag bygges det med andre størrelser på blokkene og platene, og nåtidens isolasjonskrav krever tilleggsisolasjon før det mures stein eller et tynt steinskall utenpå, slik at alt blir flott og moderne.

  Lettbetong gjør det enkelt å gjøre det selv

  Å sette opp lettbetong er enkelt. Derfor er det et opplagt byggemateriale til gjør det selv-eren som vil lage et tilbygg, mure opp en vegg eller som kanskje skal bygge et hus fra bunnen av.

  Blokkene limes sammen som byggeklosser og er enkle å sage i. Samtidig gir de sterke vegger som både kan bære og som du enkelt kan sette plugger i. Plugger til lettbetong kan kjøpes i alle byggvarehus.

  Lettbetong til møbler

  Tynne porebetongplater, kan også brukes til å bygge hyller, innervegg, dusjkabinett og mye annet. Du kan finne mye inspirasjon på denne siden.

  Pris på lettbetong

  En vesentlig årsak til lettbetongens suksess er kanskje prisen. I forhold til murstein er det et billig produkt, og det går langt raskere å bygge med lettbetong - så utgiftene til håndverkerne blir også betraktelig mindre.