Epoksy eller superlim?

Spørsmål

Jeg har knekt skaftet på kjøkkenkniven min. Hvilken type lim bør jeg bruke?

Svar

Både epoksy og superlim kan lime sammen de fleste harde materialer. Det er herdetid og særlig konsistensen som skiller de to produktene.

Superlim er veldig flytende og herder meget raskt. Det betyr at limet fungerer veldig godt som lim mellom to glatte emner. Epoksy, derimot, har en litt tykkere konsistens, som gir limet muligheten til å fylle sprekker og ujevnheter. Derfor kan epoksy også binde sammen overflater mer effektivt enn superlim. Epoksy har likevel en lenger herdetid, selv om det også herder ganske fort.

Du skal med andre ord sannsynligvis velge epoksy, fordi bruddet du skal lime involverer to ujevne flater, som jeg gjetter er tre, plast eller noe hardt kunststoff.

Sterke lim med forskjellige styrker

Epoksylim: Blandes av en binder og en herder, som kan mikses til forskjellige konsistenser avhengig av formålet. Epoksy er vannfast og kleber på både stein, glass, metall, tre og plast

Superlim: Et meget sterkt og raskt herdende produkt, som krever god kontakt mellom de to flatene du ønsker å lime sammen. Limet binder enkelt til harde materialer som glass, metall og plast.

LES OGSÅ: Slik bruker du epoxylim

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Lim