Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lim

Det finnes mange forskjellige typer lim, og det er ikke lett å vite hvilket du skal kjøpe. Her finner du veiledning og hjelp til hvilket lim du skal bruke, og hvordan du skal bruke det.

Lim

Det er mange muligheter når du skal kjøpe lim. Hver type lim har sine egne egenskaper, fordeler og ulemper som gjør det spesielt egnet til et formål, men samtidig helt ubrukelig til et annet. Derfor har vi her på siden samlet en rekke gjør det selv-veiledninger og hjelp til hvilken type lim du skal bruke, og vel så viktig – hvordan du skal bruke det. Her går vi gjennom de mest brukte typene av lim:

  • Trelim
  • Tokomponentlim/Epoksylim
  • Spraylim
  • Monteringslim

Trelim

Trelimet er nok det mest utbredte limet blant gjør det selv-ere og et “must” i et hvert verksted. De fleste typene tåler frost og kan brukes både ute og inne.

Tokomponentlim/Epoksylim

Tokomponentlim (eller 2-komponentlim) må blandes før bruk og kan brukes på stort sett alle faste materialer, fyller fuger og herder på kort tid. Plastic Padding Super Epoxy er et av verdens sterkeste lim, og blandingen er enkel, fordi epoksylimet kommer i en dobbeltube som doserer limet likt hver gang.

LES OGSÅ: Slik bruker du epoksylim

Spraylim

Fordelen med spraylim er at sprayen enkelt gir en effektiv spredning på for eksempel stoff, metall, plast og lignende. Spraylimet finnes i flere forskjellige styrker og til flere forskjellige materialer.

Monteringslim

Monteringslimet er litt av et superlim, som kan brukes på de fleste faste overflater, og ved tette liminger. Monteringslimet danner nemlig en liten fuge, slik at de to emnene som skal limes sammen ikke trenger å sitte helt tett. Tuben minner om en tube med silikon, og doseringen foregår på samme måte – med en fugepistol.

LES OGSÅ: Monteringslim – limets svar på supermann

Limanker

Et limanker er smart når du skal lage en solid og sikker forankring i for eksempel en mursteinsvegg som er en smule porøs, eller som bare ikke tåler presset fra andre typer forankring uten at steinene sprekker.

Limankeret fungerer ved at du først borer et hull som pusses helt rent for støv. Deretter sprøytes det lim ned i hullet, som brukes til å lime fast en gjengestang. Når limet er helt tørt, kan gjengestangen brukes til innfesting.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake