SPAR TID: Grundig tildekking tar tid, men det gjør deg i stand til å jobbe mer effektivt. I tillegg slipper du en masse rengjøring.

SPAR TID: Grundig tildekking tar tid, men det gjør deg i stand til å jobbe mer effektivt. I tillegg slipper du en masse rengjøring.

Hvordan brukes tildekking på gulv?

Skal du bare male en enkelt vegg, kan du klare deg med en lengde malerfilt. Men er det snakk om maling av et helt rom, vil det lønne seg å dekke hele gulvet skikkelig til, for å sikre at du ikke kommer til å dra med deg malingen rundt i hele huset. Malerfilt er et sikkert valg, fordi det absorberer malingen. Legg eventuelt først ut lengder av papp eller plast, som teipes i alle skjøter. Da har du en forsikring, i tilfelle det går hull på filten.

Til grove oppgaver, for eksempel riving, risikerer du at det tunge verktøyet og veggmaterialene lager hakk i gulvet. Her er ikke filt og papp tilstrekkelig beskyttelse. I stedet anbefaler vi 2-3 mm tynne trefiberplater, som teipes godt fast til gulvet med en bred, sterk teip.

LES OGSÅ: Masonittplate – mange muligheter

TIPS: Støvvegger og ”lakkboks” av plast

En enkel lakkboks er lett å lage av tynn (og billig) dekkplast, som teipes sammen. Husk også å dekke til tak og gulv.

Dekkplast er også smart å bruke når du skal dekke til for byggestøv mellom to rom, for eksempel hvis du skal rive ned en murvegg, frese spor i den eller slipe en helsparklet vegg. Til dette er det en fordel å bruke en tykk og tung kvalitet, for eksempel 400 gram per m².

Viktig om tildekking!

Fint murstøv fra rivings- og slipearbeid og tåke fra spraymaling (både fra malingssprøyte og sprayboks) finner vei gjennom ALLE sprekker og åpninger.

Her er det ikke nok å dekke til. Du er også nødt til å tette i alle skjøter på tildekkingsmaterialet. Husk også å tette mellom gulvet og bunnen av døren – til og med nøkkelhullene bør tettes igjen.

Jo grundigere tildekking, desto mindre blir det etterfølgende rengjøringsarbeidet.