Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Når kan jeg male fuktige bord?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Problem:

Jeg har bygget en carport med kledning av trykkimpregnerte bord. Bordene var fortsatt ganske fuktige da jeg satte den opp, og jeg vil bruke en heldekkende trebeskyttelse. Når kan jeg regne med at bordene er tørre nok til maling?

Løsning:

Når treet er så vått at det trenger ut vann ved skruehullene, kan det gjerne gå minst et par sommermåneder, før du kan male. Mye fukt i treet vil dels hindre at malingen kan sitte fast, og dels kan tørkeprosessen få treet til å krympe. Hvis du maler for tidlig, vil tre som ikke er malt komme til syne der bordene overlapper hverandre.

Vi foreslår at du skaffer deg en fuktmåler når du mener at tiden er inne. Bare for å være på den sikre siden. Treet skal ned til en restfukt på omkring 20 prosent, før det egner seg til å bli malt. Fuktmålere får du for et par hundrelapper for de billigste.

LES OGSÅ: Derfor skal du ha en fuktighetsmåler

Mens treet tørker, vil vi anbefale at du skjermer alt treverk for solstråler. Ellers vil sollyset “punktere” noen av de ytterste cellene i treet, og malingenvil ikke hefte på døde (grå) celler. Du kan eventuelt henge opp et par presenninger. De skal skjerme for solen, men tillate rikelig med ventilasjon.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake