Hvordan tester dere styrken på en hekksaks?

En glad besøkende på nettsidene våre lurer på hvordan det egentlig kan la seg gjøre å teste hvor sterk en hekksaks er. Les svaret her.

Noe av det morsomste med å jobbe med sammenligningstester hos Gjør Det Selv, er å tenke ut de forskjellige øvelsene som verktøyene skal gjennomføre. Det kan for eksempel være en konkurranse om å skru store og tykke franske treskruer i en bjelke når det gjelder slagtrekkere, eller hvor raskt en høytrykksvasker kan spyle gjennom en styrolittblokk.

Når det gjelder styrketesten på hekksakser, har vi laget en oppstilling der rundstokker i fire forskjellige tykkelser (13, 16, 22 og 25 mm) er satt fast og forsøkt klippet over. På de tynneste gikk det bra for alle testens deltakere i den siste hekksakstesten vår, men jo tykkere rundstokkene ble, desto vanskeligere ble det for flere.

Hvis du vil se hvordan det gikk med de 7 hekksaksene på batteri fra den siste testen vår, skal du klikke her.

En rundstokk er mye sterkere enn en frisk grein i samme tykkelse. Hvis hekksaksen kan klippe over en 13 mm rundstokk, kan du fint anta at den også kan klippe over en frisk grein i samme tykkelse.

Helt tett på kan du se hvor liten plass rundstokken tar mellom tennene på hekksaksen. Avstanden mellom tennene betegnes som "klippekapasitet", og i dette tilfellet er kapasiteten 24 mm.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Nytt fra Redaksjonen