Stephan lager prosjektene dine i 3D

3D-trollmannen vår "bygger" alle Gjør Det Selvs prosjekter før de ender opp som arbeidstegninger og 3D-modeller på hjemmesiden vår – da vet vi at alt passer sammen!

Stephan er vår dyktige 3D-grafiker, som til daglig blant annet lager arbeidstegninger og de 3D-modellene du kan se i byggeveiledningene våre på disse nettsidene.

"Og hvorfor er det viktig?", lurer du kanskje på. Jo, 3D er nemlig din garanti for at materialene passer sammen, og for at prosjektet faktisk kan bygges ute i virkeligheten. Hvis stolper, sperrer, bord og lekter passer sammen i 3D, kan du nemlig også være sikker på at de passer sammen i praksis.

Hvis Stephan mangler en del av et tak eller et bestemt vindu, åpner han et av sine mange materialbibliotek og kopierer det derfra.

Gjør Det Selvs nyeste arbeidstegninger og 3D-modeller lages i programmet Sketchup. Altså det samme programmet som også du kan bruke helt gratis, og som vi har laget en ny, komplett og oppdatert artikkel til.

Klikk her for å lese artikkelen "Bruk et gratis 3D-tegneprogram ..."

Var det noe med et hengsel til hageporten? Stephan har mange på lager!


Derfor er 3D fantastisk!

3D-modeller, som de du kan se i byggeveiledningene våre, gir en unik innsikt i og oversikt over konstruksjoner som ellers kan være vanskelige å skjønne.

Når 3D-trollmannen vår får til oppgave å levere et sett arbeidstegninger eller illustrasjoner til en artikkel, bygger han hele prosjektet fra A-Å. Og når prosjektet er ferdig i 3D, kan vi skrelle av lagene og forklare sammenhengen.

Her kan du for eksempel se en garasje som er underveis i produksjon akkurat nå.

Her ses det ferdigbygde resultatet i såkalt parallell-projeksjon, som er en betegnelse for det litt underlige perspektivet der alle størrelser i bildet er målfaste.

Skreller vi av alle lagene unntatt takkonstruksjonen, ser resultatet slik ut. Her kan du for eksempel se hvordan de forskjellige lagene i taket er bygget opp.

Gulvkonstruksjonens oppbygging er også helt tydelig med armeringsnett og betong. Det røde røret som stikker opp er et tomrør, til trekking av kabler.

Er du i tvil om hvordan reisverket lages, så forteller dette bildet det meste om oppbyggingen.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Nytt fra Redaksjonen