Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Takshingel

Takshingel

Når noen sier takbelegg, tenker du ikke eksklusivitet og finesse. Men takshingel er heller ikke takbelegg slik de fleste kjenner det. Taket er nemlig laget i “tunger”, så det ligner et skifertak, men det er like enkelt å jobbe med som annet takbelegg. Faktisk er takshingel enda enklere, fordi det ikke betyr håndtering av store, tunge ruller.

Takshingel krever riktige forhold

Nøkkelen til suksess med takshingel ligger i grundige forberedelser. Det er viktig at undertaket er klart til å få lagt takshingel på, og du må forsikre deg om at det er målt opp etter alle kunstens regler. Dessuten spiller været en rolle, fordi du ikke bør legge takshingel hvis temperaturen er under 10 grader. Det skal heller ikke være stekende varmt. Rundt 16-20 grader er en ideell temperatur når du skal legge takshingel.

Takshingel uten spikerpistol er et mareritt

Takshingel skal spikres fast til undertaket, og til den oppgaven bør du unne deg en spikerpistol som er laget til å skyte spiker i takpapp. Du kan leie eller låne en, hvis du ikke ønsker å kjøpe en selv. Et hus med 200 m2 shingeltak krever rundt 6000 spiker. Da blir alternativet med en hammer ikke så veldig interessant.

Takshingel i mange farger

Når du har funnet ut at du vil ha et shingeltak, må du selvfølgelig også velge takets farge. Takshingel fås i mange andre farger enn svart, og mønstrete takshingel er også en mulighet.

Shingeltak har en sterk kjerne

Takshingel er et sterkt og holdbart tak, fordi kjernen i takshingel består av en sterk glassfilt, som er impregnert og belagt med modifisert bitumen. På overflaten har takshingel et lag med asfalt og skifergranulat, som beskytter mot ultrafiolett lys.

Last ned byggeveiledningen: Legg et eksklusivt shingeltak

I tillegg til å være billig og slitesterkt, utmerker takshingel seg også med å være enkelt å legge. Last ned byggeveiledningen vår og se hvordan våre dyktige håndverkere legger takshingel, trinn for trinn. Der kan du også se hvordan du løser de vanskelige stedene, som på mønet og i gradrenner.