Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Reparer takrennen – mens det regner!

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Plutselig pipler vannet frem. Fra takrennen, dessverre. Høsten er over oss, og det er nå små hull, utette skjøter og sprekker i takrennene åpenbarer seg – og en takrenne som ”svetter” i månedsvis uten å bli reparert, kan skade huset ditt. Verst er det hvis takrennen er skjult, og vannet renner inn i takkonstruksjonen.

Takrenne i regnvær

Reparer takrennen i en fei

Er du ikke klar for en fullstendig renovering av den ødelagte takrennen, får du en god, enkel og stabil løsning her. Det finnes nemlig flere typer fugemasser som kan tette en utett takrenne i løpet av få minutter. Og reparasjonen kan faktisk holde i årevis.

Soudal Fix All på tak.

Soudal Fix All Crystal koster omkring 100 kroner.

Limer under vann

Soudal Fix All Crystal er et godt eksempel på et effektivt montasjelim, som i tillegg til å være gjennomsiktig og ekstremt sterk, også kan lime under vann – vi har selv testet den på en utett takrenne i sprutregn, og det virker imponerende bra! Bare trykk ut litt montasjelim over hullet (også selv om takrennen er helt full av vann) og trykk den godt ned med pekefingeren – dermed er hullet tett.

Soudal Fix All Crystal limer effektivt under vann og tetter hull i takrenner. Men det finnes også andre typer som kan lime under vann. TEC7 har blant annet et stort utvalg, som du kan finne i de fleste byggvarehus.

Se også: Forbered takrennen til våtere vær

Så bra virker Soudal Fix All Crystal

Limer under vann.

Vi fylte opp en plastkasse med vann, og trykket ut montasjelim i den ene siden.

Skrutrekker gjennom montasjelim.

Fra den andre siden kan vi nå stikke en skrutrekker gjennom kassen, uten at det renner så mye som en dråpe vann gjennom. Etter noen timer er limet herdet og problemet er løst!

Hull i takrenne.

Under et kraftig regnvær, da takrennen ble fylt helt opp med vann, lappet vi det lille svarte hullet i midten av den røde ringen med montasjelim. Bildet viser reparasjonen et par dager etter, da limet er herdet og hullet fullstendig tettet. Effektivt!

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake