Få riktig fall på takrennene

Det er rennekrokene som bestemmer fallet på takrennene. Hvis rennekrokene er plassert riktig, og eventuelt bøyd som de skal, får takrennene et fall som leder vannet i riktig retning. Her viser vi den litt kompliserte metoden, med rennekroker som skal bøyes til for å skape riktig fall.

FALL PÅ TAKRENNE: Både nye og gamle rennekroker kan enkelt få riktig fall. Gamle rennekroker kan rettes opp ved å vris på plass.

NYE TAKRENNER MED NYE RENNEKROKER

Nye rennekroker settes opp med maksimalt 60 centimeters avstand. Her går krokene inn på taket, der de felles ned i de nederste taklektene. De kan også felles ned i eventuelle plater eller bord på taket.

Det mest vanlige er dog at rennekrokene skrus fast på forkantbordet. Prinsippet med fall på takrennen er uansett likt.

LES OGSÅ: Lodding av takrenner er enkelt og smart

De nye takrennene skal ha et fall på minst 2 mm per meter. Hvis takrennen er veldig lang, kan du lage fallet mindre, slik at det ser penere ut. I så fall må du regne med å måtte rense takrennene oftere.

Takrennene skal også sitte slik at de har et svakt fall vekk fra huset (se bilde 4). Da vil eventuelt overvann renne ut på den riktig siden av rennene.

RENNEKROKER PÅ FORKANTBORDET

Det mest vanlige er å bruke rennekroker som skrus fast rett på forkantbordet – det bordet som sitter på enden av taksperrene.

Rennekrokene fås til både loddrette forkantbord, og som justerbare utgaver, til forkantbord med helling. Prinsippet med fall er det samme som med kroker som knekkes, men her justeres fallet med plasseringen av krokene.

TIPS: KLIKKTAKRENNE

Noen takrenner skal limes sammen, mens andre bare skjøtes uten lim. De har et skjøtestykke med en bred gummipakning, og endestykker slås på plass med en gummihammer. Enklere blir det ikke.

Skjøtestykke, tutstykke og endebunn.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Takrenner