Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Glasstak over terrasse

Se hvordan du lager et flott og praktisk glasstak.

Glasstak

Når du lager overbygget til en terrasse, er det viktig at du bruker de helt riktige materialene. Det finnes utallige takplater du kan bruke til en overdekket terrasse, og det er fordeler og ulemper ved dem alle. Problemet med takplater er at de blir stygge av solen og at det vokser alger på dem, slik at du er nødt til å klatre opp og vaske taket.

Vedlikeholdsfritt glasstak

Et glasstak kan derfor være en god, flott og vedlikeholdsfri løsning. Et glasstak kan selvfølgelig gå i stykker ved et uhell, for eksempel hvis det faller store grener ned på det, men til denne overdekkede terrassen bruker vi et tykt, laminert glass, som tåler mye.

Pass på snøen på dit glasstak

Når du lager et glasstak til en overdekket terrasse, må du huske på å ta høyde for at snøen kan legge seg som en tung dyne oppå konstruksjonen. Derfor skal glasstaket og materialene under selvfølgelig kunne tåle trykket fra et tykt lag snø. Det krever noen utregninger som du skal få profesjonelle til å lage. En ingeniør eller annen byggfagmann kan gjøre disse beregningene for deg.

Les mer om terrassetak.

Lag et elegant glasstak over terrasse

Glasstaket er fint og elegant. Derfor skal du selvfølgelig også bygge en konstruksjon som er tilsvarende lett å se på. Vi har valgt å lage en trekonstruksjon av furumaterialer som vi lager til elegante buer ved å lime dem sammen. Det gir et slankt uttrykk, som passer godt til glasstaket.

Treskjøter er prikken over i-en

I prosjektet vårt har vi brukt treskjøter som holder like godt som skruer, men er langt mer diskrete – noe som også passer godt til en overdekket terrasse med glasstak. Å lage treskjøter er ikke den enkleste oppgaven for en gjør det selv-er, men med litt øvelse kan du enkelt lage flotte og meget solide skjøter i takkonstruksjonen.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Lag flotte treskjøter uten beslag

Komplett byggeveiledning: Bruk glasstak over terrasse

Last ned artikkelen og få vår trinn for trinn-veiledning til hvordan du selv legger glasstak. I byggeveiledningen til en overdekket terrasse med glasstak kan du se hvordan Gjør Det Selvs dyktige eksperter lager en konstruksjon som både er sterk og elegant.

Skal du ikke bygge et glasstak - les likevel og lær hvordan du bøyer en limtrebjelke, lager klassiske og solide bjelkeskjøter og en solid konstruksjon av sperrer til å bære et flott halvtak av klart glass.