Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

3-2-1: Slik renser du effektivt en steinterrasse

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Alger, lav og skitt gjør livet surt for huseiere med steinbelegninger. Men det finnes en effektiv metode, som fjerner alt uten å skade betongsteinene.

Steinterrassen blir like flott som ny etter rensingen.

Det er primært to skurker som skjemmer betongstein og legger en demper på begeistringen når sommeren skal nytes på steinterrassen:

ALGER, det grønnbrune og glatte belegget, som særlig trives på skyggerike områder av belegningen, for eksempel på nordsiden av huset.

LAV, som viser seg som hvite eller grå flekker på betongsteinene. Laven forekommer både i sol og skygge.

SE OGSÅ: Nytt liv til treterrassen.

3 metoder fjerner ALGER på steinterrassen:

 1. Skuring – God gammeldags skuring er en god og miljøvennlig metode. Jevnlig rengjøring med vann og kost, fjerner skitt, alger og mose. Alternativt kan du slipe vekk algene: Strø ut fugesand over flisene og fei sanden godt rundt. Det tar tid, men samtidig får du fylt opp fugene med frisk sand.
 2. Kjemiske midler – Kjemiske algefjernere kan hjelpe deg å løsne algene, som etterpå kan skylles vekk. Det finnes mange typer i handelen – sørg for å velge en miljøvennlig variant.
 3. Høytrykksspyler – Den kraftige vannstrålen fra en høytrykksspyler fjerner effektivt algene. Men gjør det meget forsiktig! For høyt trykk kan skade overflaten, fordi det spyler vekk litt av betongen. Det gjør overflaten på steinen mer ru, og derfor enda mer mottakelig for alger og skitt.

SE OGSÅ: Stor test av høytrykksspylere

2 metoder fjerner LAV fra steinterrassen:

 1. Kjemiske midler og skrubbing – De forskjellige typene kjemisk steinrens virker stort sett likt – og ganske effektivt på lav. Steinrens skal virke en stund, før laven skrubbes av med en kost eller en børste.
 2. Grønnsåpe – Det klassiske husrådet om grønnsåpe som rensemiddel holder fortsatt – delvis. Fremgangmåten er som med steinrens, men grønnsåpen krever vesentlig mer skrubbing for å virke effektivt.

1 metode fjerner ALL SKITTEN på steinterrassen:

Er steinterrassen angrepet av både alger OG lav, finnes det en metode som effektivt gjør betongsteinene helt rene. Metoden er overraskende enkel, og du kan slippe helt å bruke kjemiske midler på belegningen, og samtidig bekjempe både alger, lav og ganske vanlig skitt på en gang.

Løsningen er å montere på et spesielt munnstykke – en såkalt terrassevasker eller Patio Cleaner – på en høytrykksspyler.

En terrassevasker montert på høytrykksspyleren er effektiv mot både alger og lav.

Høytrykksspylerens vannstråle er så kraftig, at den kan skade steinene. Terrassevaskeren har roterende dyser, som fordeler høytrykksstrålen over et større område, og dermed skåner overflaten på betongsteinene.

Terrassevaskeren renser også fugene mellom betongsteinene, så det er ofte en god idé å etterfylle med ny fugesand. Når det er gjort, er steinterrassen til gjengjeld like flott som ny.

LES OGSÅ: Derfor skal du bruke fugesand!

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Artikkel: 3-2-1: Slik renser du effektivt en steinterrasse
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
  • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
  • Du kan si opp abonnementet når som helst.
  • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake