Steinterrasse

En steinterrasse er flott, holdbar og enkel i oppbygging. Men det er hardt arbeid å grave ut, fylle opp med riktig grus og til slutt legge betongsteinene, kantblokkene eller brosteinene. Derfor kan det lønne seg å gjøre alt riktig første gang. Det lærer du i byggeveiledningene våre.

  Alle artikler om steinterrasser

  Steinterrasse - mange fordeler

  Det er mange fordeler ved å legge en steinterrasse, og det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du vil ha akkurat din steinterrasse. Steinterrasser kan være små, store, runde eller firkantede, du kan bygge dem i mønstre og bygge dem inn i en kosekrok i hagen.

  Steinterrasse - gjør det selv

  Du kan selvfølgelig legge din nye steinterrasse selv, men det er noen fallgruver du må være oppmerksom på, så du ikke risikerer at steinterrassen blir skjev, at steinene sklir, eller at du får vann i kjelleren fordi terrassen ikke har den riktige hellingen vekk fra huset.

  Et lite TIPS: Hold prisen nede på steinterrassen

  Steinterrassens pris varierer naturligvis avhengig av størrelse og valg av materialer. Det kan fort bli dyrt å kjøpe stein til en stor steinterrasse, men hvis du blander forholdsvis billige betongheller med for eksempel dyrere brostein, får belegningen et elegant utseende - og prisen på steinterrassen blir ikke så ille likevel.

  Vedlikehold av steinterrassen - slik gjør du!

  Hvis du har en steinterrasse, vet du at den trenger vedlikehold. Det er ikke til å unngå at det kommer møkk og kanskje også alger og lav på steinene i steinterrassen.

  Alger er de grønnbrune og glatte beleggene, som særlig trives på de skyggefulle områdene av steinterrassen din, for eksempel på nordsiden av huset.

  Lav viser seg som hvite eller grå flekker på betongsteinene. Lav kan oppstå både i sol og skygge på steinterrasser.

  Det finnes heldigvis flere forskjellige metoder som fjerner alt - uten å skade steinene dine. I denne artikkelen får du veiledning til hvordan du vedlikeholder steinterrassen og effektivt renser steinene dine, uansett om de er blitt angrepet av alger eller lav: Slik - Effektiv rensing av steiner!

  Bygg treterrasse på stein

  Har du blitt lei av steinterrassen din, eller er du bare misunnelig på naboens nye treterrasse? Da kan du relativt enkelt bygge en ny, flott treterrasse oppå de gamle steinene. I denne artikkelen viser vi deg tre forskjellige metoder til å bygge en treterrasse oppå de gamle steinene: Bygg en treterrasse på steiner - tre gode tips