Skift terrassebord i en fei

Selv om en terrasse er laget av trykkimpregnerte bord, har det likevel gått råte i dette bordet.

Da bordet sitter inne på terrassen, kan det være vanskelig å komme til med et brekkjern. Men gjør du som håndverkeren her, kan bordet skiftes på under en time. Start med å lage en liten hjelpekloss med et hull i, som skal fungere som boremal.

Klossen er laget av en bit terrassebord, og hullet bores ut med en hullsag. Her bruker vi en på 20 mm, men det er ikke så avgjørende.

Ved å legge klossen med hullet like over stedet hvor det dårlige terrassebordet er spikret fast, kan det nå bores med hullboret. Når hullet er markert, kan klossen fjernes, og det bores hele veien gjennom det ødelagte bordet.

LES OGSÅ: Terrassebord - hvilket tre er best?

Men vær oppmerksom på at du ikke må bore ned i den underliggende bjelken. Er treverket vått, som her, er det nødvendig å rense boret jevnlig, ellers tar det ikke ordentligt tak.

Når det er boret rundt alle skruene, er det bare å løfte av det råtne terrassebordet. Enkelt og greit. Tilbake sitter det noen små runde treklosser med spiker i. De fjernes ganske enkelt med en knipetang. Før det nye bordet kan legges i, må du gjøre underlaget helt rent for borespon.

Det nye bordet legges på plass, og det markeres hvor langt bordet skal være. Bruker du en vinkel, er du helt sikker på at skjæringen blir rett. Her kappes bordet av med en fintannet håndsag.

Legg bordet ned på bjelkene, og fest det med 6 x 60 mm rustfrie skruer. Bruk alltid rustfrie skruer til impregnert tre. De korroderes ikke av kobberet i impregneringen. Bruker du håndverkerens knep med en hullsag for å løsne terrassebordet, er det ingen sak å skifte ut et enkelt bord

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Uteplass