Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Glatt vegg

Limkladdene plasseres der du ellers ville gitt gipsplatene en skrue. Deretter trykkes platen på plass.

Selv om du ikke er mester med mørtel og murskje, kan du fint lage en rå murvegg helt glatt. Du bytter helt enkelt ut mørtelen med vanlige gipsplater og murskjeen med en fugepistol ladet med montasjelim. Deretter limer du gipsplatene rett på veggen. Det er en oppgave som verken krever samme håndlag eller ekstremt harde slit, som det krever å pusse veggen glatt.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om fugepistolen

Mange fordeler med gips

Vil du lime fast gipsplater på betong eller andre sterkt sugende underlag, skal du først prime underlaget. Platene limes deretter på, side om side. Skjøtene sparkles, og i løpet av kort tid er veggen forvandlet til en glatt flate som er lett å jobbe videre med, uansett om du skal ha filt, tapet eller bare enkel maling på den etterpå.

Fordelene ved å bruke gipsplater er flere: Du klarer enkelt jobben selv, platene sikrer at veggen blir jevn og plan, og i tillegg er jobben ferdig i løpet ev en helg.

Last ned byggeveiledningen og se hvordan du enkelt får glatte vegger

I byggeveiledninen, som kan lastes ned her på siden, viser vi deg trinn for trinn hvordan du limer den nye gipsveggen oppå den gamle. Gipsplater er enkle å arbeide med, så dette prosjektet kan alle gjøre. Vi viser hvordan du:

  • forbereder underlaget
  • måler opp og planlegger plasseringen av gipsplatene
  • skjærer til gipsplatene og limer platene opp på veggen
  • gir veggen den siste behandlingen