Fugepistol: Dette bør du vite om fugepistolen

En fugepistol er uunnværlig når du skal legge fuger i hjemmet – uansett om det er på badet, på kjøkkenet eller rundt vinduer og dører.

Det finnes mange forskjellige kvaliteter og modeller av fugepistoler. Velg den modellen fugepistol som passer til ditt behov.

Det finnes mange forskjellige kvaliteter og modeller av fugepistoler. Velg den modellen fugepistol som passer til ditt behov.

Slik virker en fugepistol

En fugepistol fungerer slik at man lader fugepistolen med en fugepatron. Ved hjelp av et trykkhåndtak på fugepistolen, trykker man et stempel inn i fugepatronen som deretter presser fugemassen ut av den tilklippede spissen på fugepatronen.

Kjøp av fugepistol – ikke kjøp for billig!

Når du bruker en fugepistol er det viktig at du kan styre mengden av fugemasse som kommer ut. Fugepistolen skal levere en jevn strøm, og det skal være enkelt å løsne trykket omgående. Derfor er det en god idé å droppe billige og spinkle fugepistoler og heller investere i en stabil fugepistol.

Fugepistol: Når man skal tette sprekker eller fuger er en fugepistol uunnværlig.

Fugepistol: Når man skal tette sprekker eller fuger er en fugepistol uunnværlig.

Elektrisk fugepistol

Om du tror at du kommer til å bruke fugepistolen mye, kan det være en god idé å vurdere å investere i en elektrisk fugepistol. En elektrisk fugepistol gjør det enkelt å dosere fugen riktig, og på de fleste elektriske fugepistoler er det mulig å stille inn hvor mye fugemasse fugepistolen skal dosere.

En elektrisk fugepistol gir deg dermed også mulighet til å legge en helt jevn fuge, og samtidig gjør en elektrisk fugepistol at du unngår å bli sliten i fingrene om du skal legge mye fugemasse.

Hvis du kjøper en elektrisk fugepistol, er det også mulig å få ekstrafunksjoner på fugepistolen. Blant annet er flere elektriske fugepistoler utstyrt med LED-lys, som gir deg muligheten til å arbeide på områder hvor belysningen er svak.

Hvor kan man bruke en fugepistol?

En fugepistol kan selvsagt brukes til alle typer fugemasser og lim. De forskjellige fugemassene har alle forskjellige egenskaper og kvaliteter. Med en fugepistol i hånden er det derfor også mulig å løse en lang rekke oppgaver i hjemmet.

LES OGSÅ: Velg riktig fugemasse

Typisk vil du bruke en fugepistol der du vil tette sprekker og skjøter, for eksempel rundt en dørkarm eller om du har ført et rør gjennom en vegg eller lignende.

Fugepistol: Det er nesten uunngåelig at fugemassen drypper når man arbeider med en fugepistol. Derfor er det en god idé å huske en avis og en våt klut.

Fugepistol: Det er nesten uunngåelig at fugemassen drypper når man arbeider med en fugepistol. Derfor er det en god idé å huske en avis og en våt klut.

Lim med en fugepistol

En fugepistol kan også brukes til å legge forskjellige limmasser, for eksempel montasjelim som man kan bruke til å sette fast en toalettskål. Presisjon er mindre viktig når du skal bruke fugepistolen til å lime med, så derfor kan du godt vurdere en billigere modell fugepistol, hvis det er det eneste du skal bruke fugepistolen til.

Velg den fugepistolen som passer til deg

Det er altså flere ting å ta stilling til når man skal kjøpe en fugepistol. Det viktigste er at du velger en fugepistol som passer til ditt budsjett og de oppgavene du skal utføre. Du kan fort merke på en fugepistol, spesielt en manuell fugepistol, om kvaliteten er i orden eller om det er en fugepistol som kan gå i stykker etter kort tid. Om du bare skal lage fuger rundt en enkelt dør, kan en billig fugepistol kanskje være den mest fornuftige investeringen.

LES OGSÅ: Unngå tre klassiske fugefeil

    Akkurat nå leser andre ...