Batteriskrutrekkere test

De små skrutrekkerne klarte både store skruer og 18 mm hull med spadebor.

De batteridrevne skrutrekkerne ser ut som leketøy. Men de er overraskende sterke, selv om de selvsagt ikke kan hamle opp med maskiner på 12 eller 18 volt, og det var kun små marginer som skilte dem.

Vi utsatte skrumaskinene for en rekke helt urimelige prøver, for å vurdere styrke, hastighet og utholdenhet. Og selv om maskinene er laget for mindre skruer, så viste testen vår at du faktisk også kan bruke dem til å bore med. Alt som kreves, er at boret har en hals som passer ned i hex-festet.

Prisene varierer veldig

Det er ofte vanskelig å si noe entydig om priser på elektrisk verktøy. Med disse batteridrevne skrutrekkerne er det ekstra vanskelig. For eksempel koster IXO-en 390 kroner et sted, og 850 et annet. Det samme gjelder flere andre maskiner. Et godt tips er derfor å gjøre noen nettsøk før du handler.

Slik har vi testet batteriskrutrekkerne

Jo sterkere skrutrekkerne er, desto flere oppgaver kan de gjøre. For å teste styrken, skrudde vi tre forskjellige skruer så langt inn som mulig, før vi målte hvor mye som stakk opp.

Med en typisk ladetid omkring 3-5 timer, er det en fordel at batteriet ikke går tomt altfor fort. Vi har derfor testet hvor mange hull vi kunne bore, før batteriet var tomt for strøm.

Vi har også sett nærmere på hastigheten ved å ta tiden mens tre skruer ble skrudd inn.

Den kompakte størrelsen er en av skrutrekkerens klare fordeler. Vi har målt og vurdert hvor enkle de er å komme til med.

LES OGSÅ: Se de forskjellige typene verktøykasser

Uavhengig test

Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet i artikkelen.

Vi har testet disse 7 batteridrevne skrutrekkerne

  • MAKITA DF001DW
  • BOSCH IXO
  • BLACK+DECKER CS3652LC
  • FERM CDM1132
  • RYOBI ERGO
  • EINHELL TC-SD 3,6 LI
  • SKIL 2636 AA

LAST NED HELE TESTEN og se hvilken skrutrekker som ble den store testvinneren.