Sagblad: Sagblad til sirkelsag

Et godt sagblad på sirkelsagen er helt avgjørende for et flott resultat.

Sagbladet til sirkelsagen skal være det riktige, hvis du vil ha et optimalt kutt. Selv den beste sagen er aldri bedre enn det bladet som sitter i – og det er virkelig forskjell på sagblad til sirkelsagen til for eksempel tre og metall. Så stor forskjell at det overrasker selv en erfaren håndverker.

Har sagbladet store tenner, sager det fort, mens små tenner gir et finere kutt. Men det er litt mer komplisert enn det, noe du kan være glad for. Det ligger nemlig et hav av verdifulle tanker og erfaringer skjult i sagbladets små detaljer.

LES OGSÅ: Test av sirkelsager

VIKTIG OM SAGBLAD

Det er fort gjort å forveksle blad til sirkelsager og kapp-/gjærsager. Men det er forskjell. Tennene vender frem på sagbladene til sirkelsagen. På sagbladene til kapp-/gjærsagen vender tennene litt bakover.

SPESIALIST: HELT GROVT

Til oppgaver der du lett skal kunne gnage deg gjennom forskjellige materialer, som porebetong, betongfiber og gammelt tre med spiker og mørtel, skal det et spesialblad til. Bildet viser bladet Construct Wood fra Bosch. Det har lange ryttere, som sikrer at neste tann ikke hugger for dypt.

Les mer om sirkelsag

Sagblad: Detaljer

Sagblad: Detaljer