Sirkelsagsbladet

Sirkelsagbladet skal være det riktige, hvis du vil ha et optimalt kutt. Selv den beste sagen er aldri bedre enn det bladet som sitter i – og det er virkelig forskjell på sirkelsagblad til for eksempel tre og metall. Så stor forskjell at det overrasker selv en erfaren håndverker.

Har sirkelsagbladet store tenner, sager det fort, mens små tenner gir et finere kutt. Men det er litt mer komplisert enn det, noe du kan være glad for. Det ligger nemlig et hav av verdifulle tanker og erfaringer skjult i sagbladets små detaljer.

Forskjellige blad til forskjellige sager

Det burde være enkelt med de runde sagbladene vi setter i sirkelsagen, bordsagen eller kapp-/gjæringssagen.

Men mens sagbladet til sirkelsagen trekker opp treet mot sålen på sagen, slik at sagen ikke skal hoppe, dytter sagbladet i sirkelsagen helt motsatt treet fra seg, slik at det presses ned mot sagbordet og derfor kommer til å ligge helt stabilt.

Bytter vi ubevisst om på sagbladene mellom de to sagene, vil sagen oppleves som veldig sløv, og den vil sage dårlig.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Test av sirkelsager

Den riktige størrelsen

Vi kan heller ikke bare sette et nytt sagblad i sirkelsagen, bordsagen eller kapp/-gjæringssagen, bare hullet i midten passer. Har sagbladet en annen størrelse enn det sagen er laget for, kjører ikke sagbladets tenner i den farten de er skapt til.

Nettopp derfor bør du sette deg inn i sagbladenes forunderlige verden. Du har nemlig veldig mye å hente ved å investere i bedre sagblad til sirkelsagen, bordsagen eller kapp-/gjæringssagen.

De fleste sager selges med et sagblad som ikke er på langt nær så god som sagen i seg selv. Det sagbladet legger du til side til grovt arbeid, deretter viser du sagen litt respekt ved å finne et eller flere sagblad i en kvalitet som svarer til oppgavene du utfører.

Her guider vi deg gjennom sagbladjungelen, slik at du er helt sikker på å komme hjem fra butikken med et riktig sagblad.