Sirkelsag test: Testvinneren imponerer først og fremst med hastigheten. Den er 25 % raskere enn de nærmeste konkurrentene. I tillegg har den testens beste batteriøkonomi.

Testvinneren imponerer først og fremst med hastigheten. Den er 25 % raskere enn de nærmeste konkurrentene. I tillegg har den testens beste batteriøkonomi.

Sirkelsagen er ofte det foretrukne valget når store spon-, kryssfinér- eller MDF-plater skal sages opp. Men dette er krevende arbeid, og derfor blir det også raskt tydelig hvor kraftig maskinen du bruker er.

Mens testvinneren er sterk, og kan sage tre meter i en 22 mm MDF-plate på bare 18 sekunder, må testens billigste deltaker bruke dobbelt så lang tid på samme oppgave.

Det betyr dog ikke at den billige sagen er et dårlig valg. Faktisk kan den være ganske fornuftig. Hvis du ikke skal bruke sagen særlig ofte, og hvis du har litt tålmodighet, får du mye for pengene. Funksjoner som batteriindikator og arbeidslys er spart vekk, men prisen er også cirka en tredjedel av testvinnerens. Derfor blir den billige vårt valg som “Godt Kjøp”.

For øvrig varierer prisene stort blant leverandørene på flere maskiner – derfor er det som alltid penger å spare på å lete litt på nettet.

Slik har vi testet sirkelsager i vår sirkelsag-test

Det er krevende å sage lange snitt i kompakte byggeplater. Derfor har vi testet styrken ved å lage tre snitt på én meter i en 22 mm MDFplate. Da det var gjort, testet vi utholdenheten ved å sage videre, til batteriene var helt flate.

Under arbeidet har vi fortløpende vurdert maskinenes utforming og ergonomi.

Til slutt testet vi snittkvalitet ved å lage krevende snitt i laminat, der selv den minste feilen blir veldig tydelig.

Alle tester er gjort med de sagbladene sagene ble levert med. Du vil få bedre resultat hvis du skifter til spesialblad for hver oppgave.

Uavhengig test av sirkelsager

Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet på disse sidene.

Vi har testet disse 7 sirkelsagene

  • BLACK+DECKER BDCCS18-QW
  • EINHELL TE-CS 18/165 LI
  • MAKITA DHS660Z
  • RYOBI R18CS7-0
  • AEG BKS18BL
  • DEWALT DCS570NT
  • METABO KS 18 LTX 57

LAST NED HELE ARTIKKELEN og se hvordan de sju sirkelsagene klarte vår sirkelsag-test.