Redd verktøyet ditt fra kuldedøden

Har du reddet inn de tingene som ikke vil tåle frost? Og er verkstedet og uthuset ditt isolert og oppvarmet? Her kan du se hvilke 5 ting du absolutt ikke skal la bli igjen ute i kulda.

1. Høytrykksspyleren

En høytrykksspyler med vann i skal IKKE stå ute i boden når kulda kommer. Fryser vannet, vil flere deler på maskinen kunne presses i stykker.

LES OGSÅ: Test av høytrykkspylere

2. Gressklipperen

Greit – du trenger ikke å finne en plass i stua til gressklipperen, men hvis den har bensin på tanken, skal den tømmes. Det samme gjelder oljen.
Har du en batteriklipper, skal du oppbevare batteriene frostfritt for ikke å skade dem.

3. Slangeoppruller og hageslange

Et slangeoppruller med en halvfylt hageslange i er ikke egnet til et liv i kulda. Både slangen, hele kassetten og tilkoblingsventilene kan ødelegges når vannet fryser til is.

Vil du være helt sikker på at en rest vann i slangen inne i opprulleren ikke blir til is, så tøm hageslangen, og få den inn i frostfrie omgivelser sammen med opprulleren.

4. Batteriverktøy

Batteriverktøyet ditt skal ikke utsettes for vinterkulde. Batteriene dør av kulden, og elektronikken inne i maskinene har ikke godt av å bli utsatt for kulde-/varmeforskjeller. Det kan skape kondens i elektronikken, og komponentene kan ruste eller korrodere.

LES OGSÅ: Kulda tar livet av batteriverktøy!

5. Maling

Maling er riktig nok ikke verktøy, men det er dyrt nok til at du skal passe godt på det: Maling tåler ikke frost. Hvis du oppbevarer det i en bod eller på et uisolert loft, så få det inn i varmen og vekk fra frosten. Ellers kan det bli en kjedelig opplevelse å åpne spannene neste gang du skal male.

    Akkurat nå leser andre ...