1. FEIL: Du glemmer bakstopp

Hvis du vil tette en sprekk med en fuge, for eksempel mellom en dørkarm og veggen, skal du huske fugebakstopp. Uten den grå strimmelen kommer fugen nemlig ikke til å holde.

Fugemassen klistrer nemlig bare når den kommer ut av patronen. Deretter stivner den og blir som en strikk. Og en strikk kan kun strekke seg hvis den ikke sitter fast mer enn to steder. Derfor skal fugen rekke å klebe til sidene, f.eks. karmen og veggen, men ikke til bunnen. Den kleber ikke til fugestoppet, men den former seg etter det og danner den perfekte, elastiske formen og konsistensen.

2. FEIL: Du velger feil type fugemasse

Hvor mye kan fugen strekke seg, og er den til innendørs eller utendørs bruk? Det er stor forskjell på fugemasser, så les godt på patronen, og sørg for at du finner den fugemassen som egner seg til oppgaven du skal løse.

LES MER HER: Guide: Fugemasser

3. FEIL: Du fyller ikke opp fugen

Når du legger fugemasse i fugen, skal du forsikre deg om at fugen blir fylt opp. Du flytter fugepistolen så langsomt fremover at fugemassen presses litt opp av fugen rett bak spissen. Det er viktig at fugemassen dekker fugenes sider helt.

Heller for mye enn for lite. Tørk overskytende fugemasse vekk.

Heller for mye enn for lite. Tørk overskytende fugemasse vekk.