Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Buskrydder vs. gresstrimmer – slik velger du riktig!

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Buskrydderen er det riktige våpenet til den evige kampen mot viltvoksende og seigt ugress. Men kan du se forskjell på en buskrydder og en gresstrimmer? Vi gjør deg forberedt til å fatte et riktig valg!

Buskrydder i gang med å rydde ugress.

Buskrydder eller gresstrimmer, de to populære hagemaskinene er til forveksling like, men når de fleste små og spinkle gresstrimmerne blir markedsført som buskryddere, gjelder det å være våken. Ellers kan du fort kjøpe feil, for det er til dels store forskjeller på maskinene.

Buskrydder

Buskrydderen er et relativt stort og tungt verktøy. Den har to håndtak, og bæres med en bæresele. På de fleste buskryddere kan du skifte mellom en grov nylontråd og en fast kniv til de hardeste motstanderne. De største kan også brukes som ryddesager, med et eget sagblad påmontert.

Prisnivået på buskryddere
Buskryddere finnes i flere prisklasser, og du kan få en bensindreven utgave til under 1000 kroner. Vil du ha en buskrydder på batteri, ender prisen fort opp i det dobbelte, og mer – her skal du være oppmerksom på at de billigste batteribuskrydderne selges uten batteri og lader. Har du ikke det fra før, kommer disse utgiftene i tillegg.

LES OGSÅ: Derfor skal du velge en ryddesag!

Gresstrimmer – buskrydderens lillebror

En gresstrimmer, eller kantklipper som den også kalles, er det perfekte redskapet til å lage flotte kanter rundt gressplener. Den er mye lettere enn buskrydderen, og kan ofte betjenes med én enkelt hånd. Størstedelen av gresstrimmerne klipper gress med en nylonsnor, men det finnes også andre system, som klipper ved hjelp av små plastkniver.

Gresstrimmer trimmer kanter rundt en buske.

Prisnivået på gresstrimmere
Akkurat som med buskryddere, finnes gresstrimmerne i alle prisklasser, de er dog markant billigere. I mange byggvarehus kan du finne en gresstrimmer som får strøm via en ledning, til et par-tre hundrelapper. De billigste batteridrevne koster et par-tre hundrelapper ekstra, og oppover.

LES OGSÅ: Velg denne gresstrimmeren til DIN hage!

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake