Gresstrimmer test: Alle gresstrimmerne har et fint kraftoverskudd, men klippetrådene knakk da det skulle klippes i halmstrå.

Alle gresstrimmerne har et fint kraftoverskudd, men klippetrådene knakk da det skulle klippes i halmstrå.

Grensen mellom når det er snakk om en stor gresstrimmer, og når det er snakk om en buskrydder, er ikke helt klar. Og gresstrimmerne i testen markedsføres som begge deler. Felles for dem alle er at de er store, sterke batterimaskiner på minst 36 volt, og at alle sammen har klippetråd.

Nettopp det at de klipper med tråd og ikke kniver, som mange buskryddere ellers har, var veldig avgjørende for resultatet i styrketesten vår. For mens alle deltakere leverte et fullt ut tilfredsstillende resultat i høyt og vanskelig gress, måtte mange gi opp da buskaset ble mer krevende. Vi hadde satt oss som mål å teste styrken ved å klippe en bunt med strå – men det var kun to maskiner som klarte testen uten å knekke tråden.

Skal du klippe annet enn gress, bør du derfor velge en gresstrimmer med kniver.

Slik har vi testet gresstrimmere i vår gresstrimmer-test

Vil du unngå lange armer og sliten nakke, så er en god ergonomi avgjørende. Derfor har vi fortløpende vurdert den under arbeidet.

Vi har også testet utholdenheten. Maskinene leveres i utgangspunktet med kun ett batteri. Det er derfor en klar fordel hvis du kan rekke hele hagen på én opplading.

Jo sterkere maskinene er, desto flere oppgaver kan de utføre. Det er likevel holdbarheten på tråden som setter begrensningen.

Til slutt har vi målt støyen. Selv om alle deltakere er relativt støysvake, er det likevel en tydelig forskjell på de enkelte maskinene.

Uavhengig gresstrimmer-test

Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet på disse sidene.

Vi har testet disse 7 gresstrimmerne

  • STIGA SGT 500 AE
  • HUSQVARNA 115IL
  • STIHL FSA 65
  • BOSCH ADVANCEDGRASSCUT 36
  • AL-KO GT 4030 LI
  • RYOBI RLT36C3325
  • GARDENA POWERCUT LI-40/30

LAST NED HELE TESTEN og se hvilken gresstrimmer som ble den store vinneren av vår gresstrimmer-test.