Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Guide til kjøp av hekksaks

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

De fleste av oss klipper etter hvert hekken med maskin, fordi det er både enklere og raskere enn med en manuell saks. Men hva skal en god hekksaks egentlig kunne? Og hva er forskjellen på en dyr og en billig modell? Det får du svarene på her.

FLOTT HEKK: Med en elektrisk hekksaks, er det mye enklere å klippe hekken helt rett. I tillegg går det fort.

HEKKSAKSENS VIKTIGSTE DELER

1. MOTOREN er den tyngste delen på en hekksaks. Jo tykkere greiner modellen skal kunne klippe, desto kraftigere skal motoren være. Men det betyr også at hekksaksen blir tyngre. Derfor må du prioritere hva som betyr mest for deg.

2. GREPET bør ha mykt belegg, slik at du har et sikkert grep. Når du holder hekksaksen i håndtaket og bøylen, skal det være en god balanse. Ellers blir hekksaksen for tung å bruke.

3. AV- OG PÅBRYTEREN er todelt. Kun hvis du holder bryteren i håndtaket og i bøylen inne samtidig, starter hekksaksen.

4. SKJERMEN foran motoren er en sikkerhetsskjerm, som skal hindre at fingrene kommer for tett på saksen.

5. AVSTANDEN mellom tennene på sverdet avgjør hvor tykke greiner hekksaksen kan klare å klippe.

6. SVERDETS LENGDE har betydning hvis du skal klippe en høy hekk. I tillegg er det enklere å klippe hekken rett, hvis hekksaksen har et langt sverd.

LES OGSÅ: Test av hekksakser

VIKTIGE FUNKSJONER PÅ EN HEKKSAKS

KAPASITET: Avstanden mellom tennene avgjør hvor tykke greiner saksen klipper. At avstanden for eksempel er 20 mm, betyr ikke alltid at modellen kan klippe 20 mm tykke greiner, for avstanden vil kun være 20 mm i brøkdelen av et sekund. Resten av tiden vil avstanden være mindre.

HÅNDTAK: Du skifter ofte håndstilling mens du klipper. Derfor er utformingen på håndtak og grep viktig. På noen modeller kan du dreie håndtaket mens du klipper.

TENNENE: Måten tennene er slipt på, kan ha stor betydning for hvor effektivt saksen klipper greinene, samt om snittet blir rent eller oppfliset. På noen modeller har tennene en innebygget sagefunksjon, så de kan sage greiner som den ikke klarer å gape over.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake