Minigraver - spar krefter på morsomt vis!

Minigraveren er allsidig og gir superkrefter.

Lei en minigraver og skån deg selv

Lei en minigraver og skån ryggen, knærne og resten av kroppen. Minigraveren klarer de tyngste oppgavene i hagen på en brøkdel av tiden, og gjør det om til en lek.

Og ja, du får selvfølgelig lov til å styre en minigraver!

Minigraveren kan alt

Minigraveren er en smart og allsidig maskin, som kan brukes til et hav av praktiske oppgaver hjemme i hagen.

Minigraveren kan med fordel brukes til å:

  • grave ut til terrasse
  • grave ut til innkjørsel
  • grave ut til fundament
  • legge steiner
  • fjerne stubber
  • grave ned stolper.

Kort sagt så kan minigraveren utføre alle de beintøffe oppgavene og prosjektene du ellers hadde avsatt tid til – i løpet av en enkelt ettermiddag.

Leie av minigraver

Alle privatpersoner kan leie en minigraver. Bare ring til en av de mange utleiestedene du finner på nettet, og forklar hva du skal bruke den til. Du kan også få minigraveren levert og hentet igjen.

Minigraver i mange størrelser

Det finnes mange typer minigravere. Fra de helt små, som veier rundt et tonn, og opp til de større utgavene som veier flere tonn og kan grave opp hagen i løpet av kort tid. Kommer du over en viss størrelse, krever det dog at du har et maskinførerbevis for å få leie den.

De minste minigraverene koster fra rundt 1200 kroner å leie en dag, men hvis du velger å leie i flere dager i strekk, kan du få litt rabatt.

Skuffe til minigraver

De fleste utleiere av minigravere tilbyr forskjellig tilbehør du kan leie med. Det følger som regel alltid med to standardskuffer i forskjellige bredder. Den smale er velegnet til å grave, mens den brede skuffen egner seg best til å flytte rundt på jord, småstein og lignende.

Skuffe til minigraver

En smal skuffe til minigraveren er velegnet til å grave med.

Skuffe til minigraver

En bred skuffe til minigraveren egner seg best til å flytte rundt på f.eks jord og småstein.

Tilbehør til minigraver

Annet tilbehør til minigraveren, for eksempel hammer til knusing, jordbor og grubbetann til å fjerne røtter med koster ekstra.

Minigraver og gravmaskin styres på samme måte

Selv om gravmaskiner i alle størrelser styres på stort sett samme måte, så er det noe anderledes enn med for eksempel en bil eller truck. I minigraveren er ratt og girstang nemlig skiftet ut med masse håndtak, og fotpedalen har også fått en annen funksjon.

Last ned hele artikkelen og lær deg hvordan du kjører en minigraver

I begynnelsen er det viktig å holde tungen rett i munnen. Heldigvis er det morsomt å kjøre minigraver, og med bare noen timers øvelse får du nok orden på det mest grunnleggende.

I denne artikkelen lærer du hvordan du styrer en minigraver. Du får orden på minigraverens innredning, hvordan du planlegger arbeidet, hvordan du skifter skuffe på minigraveren og mange andre små tips.