Knivskarp motorsag på 3 sekunder

Det spesielle sverdet er utstyrt med et ekstra hull, der slipeboksen kan festes. Det er store krefter i sving, og da er det bra at slipeboksen sitter godt fast. Når slipeboksen presses ned mot bakken, trykkes slipesteinen inn i kjedet. Resultatet blir røyk, støy, gnister og et knivskarpt sagkjede.

Slik kommer du i gang

Det tar ikke mange minutter å montere det nye sverdet og det nye kjedet – det fungerer akkurat på samme måte som det pleier. Og straks sverd og kjede sitter som de skal, er det enda enklere å klikke på plass slipeboksen og slipe kjedet, slik vi viser deg her.

Slik fungerer slipesystemet

Knivskarp motorsag

1. Lokket slås sammen over sverdet når slipeboksen er montert.
2. De to korte metallstengene passer rett inn i hullene på sverdet, og holder slipeboksen sikkert fast mens du sliper.
3. Den lilla slipesteinen holder til cirka 15 slipinger, før den og kjedet skal byttes ut. Jo raskere kjedet kjører på sagen, desto kortere tid skal du slipe.

VI TESTER: Motorsag test

Et komplett startsett

Powersharp-systemet består av fire deler: et sverd, som slipeboksen kan klikkes på, et spesielt kjede, som kan slipes fra oversiden, en slipestein og selve slipeboksen.

Det er selvfølgelig fysiske forskjeller på sagsverd fra produsent til produsent. Derfor kan du gå inn på hjemmesiden under og klikke deg frem til ”Finn deler” og ”Powersharp”. Der kan du se om systemet finnes til nettopp sagen din – det fås blant annet til både Husqvarna-, Stihl- og Jonsered-sager.

Et startsett koster 790 kroner, og når du etter maksimalt 15 slipinger har slitt ned slipesteinen og kjedet, kan du nøye deg med å kjøpe et nytt kjede-/slipesteinsett til 399 kroner.

Knivskarp motorsag: Et komplett startsett

Powersharp-systemet består av fire deler: et sverd, et spesielt kjede, en slipestein og selve slipeboksen.