Knivskarp motorsag på 3 sekunder

Tre til fem sekunder, der gnistene spruter ut av den gule slipeboksen, og kjedet på motorsagen blir knivskarpt igjen. Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men det stemmer faktisk.

Knivskarp motorsag på 3 sekunder

Det spesielle sverdet er utstyrt med et ekstra hull, der slipeboksen kan festes. Det er store krefter i sving, og da er det bra at slipeboksen sitter godt fast. Når slipeboksen presses ned mot bakken, trykkes slipesteinen inn i kjedet. Resultatet blir røyk, støy, gnister og et knivskarpt sagkjede.

Oregon Powersharp er ekstremt effektivt og nærmest genialt når du for alvor skal kappe ved, felle trær eller beskjære busker. Systemet med sverd, kjede, slipestein og slipeboks fås til mange forskjellige motorsagmerker, og tjener seg raskt inn igjen – både i tid og penger.

Slik kommer du i gang

Det tar ikke mange minutter å montere det nye sverdet og det nye kjedet – det fungerer akkurat på samme måte som det pleier. Og straks sverd og kjede sitter som de skal, er det enda enklere å klikke på plass slipeboksen og slipe kjedet, slik vi viser deg her.

Knivskarp motorsag: Det nye Powersharp-sverdet monteres på samme måte som sverdet som fulgte med motorsagen din. 1

Det nye Powersharp-sverdet monteres på samme måte som sverdet som fulgte med motorsagen din. Det er selvfølgelig viktig at du velger et system som passer sagen din.

2

Hold fast sverdet med tommelfingeren mens kjedet settes på. Når du skrur beskyttelseslokket på sagen, skal sverd og kjede trykkes frem, så kjedet blir stramt.

3

Klikk fast slipesteinen i slipeboksen. Plasser den i hakkene, og trykk den ned til den ikke kan komme lenger.

4

Når du vil slipe kjedet, monteres slipeboksen på sverdet, og lokket lukkes – kontroller at alt sitter ordentlig fast.

5

Start sagen ganske sakte, slik at du får en føling med systemet. Det er først når du trykker den svarte fjærfoten mot bakken at slipesteinen presses inn mot kjedet

Slik fungerer slipesystemet

Klikk på tallene på bildet under og les mer.

  1. Lokket slås sammen over sverdet når slipeboksen er montert.
  2. De to korte metallstengene passer rett inn i hullene på sverdet, og holder slipeboksen sikkert fast mens du sliper.
  3. Den lilla slipesteinen holder til cirka 15 slipinger, før den og kjedet skal byttes ut. Jo raskere kjedet kjører på sagen, desto kortere tid skal du slipe.

VI TESTER: Motorsag test

Et komplett startsett

Powersharp-systemet består av fire deler: et sverd, som slipeboksen kan klikkes på, et spesielt kjede, som kan slipes fra oversiden, en slipestein og selve slipeboksen.

Et startsett koster 790 kroner, og når du etter maksimalt 15 slipinger har slitt ned slipesteinen og kjedet, kan du nøye deg med å kjøpe et nytt kjede-/slipesteinsett til 399 kroner.

Knivskarp motorsag: Et komplett startsett

Powersharp-systemet består av fire deler: et sverd, et spesielt kjede, en slipestein og selve slipeboksen.

Akkurat nå leser andre ...