Motorsag

Motorsagen er uunnværlig om du skal felle trær av en viss størrelse. Vi guider og veileder deg om motorsager.

  Motorsag

  Det er en stor sjanse for at motorsagen - etter gressklipperen, kanttrimmeren og hekksaksen er den maskinen du bruker mest tid med i hagen. Men selv om motorsagen kommer inn på en fjerdeplass, kan prisen fort komme til å overstige de andre maskinene betydelig - særlig kanttrimmeren og hekksaksen. Derfor er det en god ide å passe ordentlig godt på motorsagen, slik at du kan ha glede av den i mange år.

  Pass godt på motorsagen

  På denne siden har vi samlet en rekke artikler som gjør deg klokere på motorsager på batteri, bensin og ledning. Men vi har også samlet noen artikler som hjelper deg med å pleie og dermed også forlenge levetiden på motorsagen din, og vi viser deg hvordan du selv sliper kjedet, slik at det igjen kommer i toppform.

  Hvilken motorsag skal du velge?

  Er du på jakt etter en ny motorsag skal du først ta stilling til om den skal være på batteri eller bensin, som er de klart mest solgte typene. Og det er fordeler og ulemper ved begge.

  Motorsag på bensin eller på batteri

  Motorsager på bensin er sterke, og de minste er relativt rimelige.Til gjengjeld oser og bråker de - til irritasjon for både deg og ikke minst naboene dine. Velger du derimot en motorsag på batteri, får du en enklere maskin, med færre vibrasjoner som bråker en hel del mindre. Til gjengjeld er maskinen ikke like sterk og prisen er en del høyere.

  Motorsagen må matche dine behov

  Hva du skal velge avhenger mye av dine behov. Skal du bruke den til beskjæring og felling av mindre trær, og du bor tett på naboer, er batterimodellen det opplagte valget. Er det derimot noen ordentlige kjemper du skal felle, er det motorsagen på bensin du skal velge.

  Test av motorsag

  Men selv om du har kommet frem til om det skal være en motorsag på bensin eller på batteri, så stopper ikke valget her. For å gjøre det så enkelt som mulig å velge, kan du her lese våre test av: