Slik bruker du motorsagen

Det er ikke vanskelig å bruke en motorsag, men skal den fungere optimalt, krever den jevnlig ettersyn. Ellers handler det meste om sikkerhet. Det vil si riktig arbeidstøy og en nøye sikkerhetssjekk før sagen brukes.

Kjenn din motorsag

1. SJEKK KJEDESPENNING Kjedet skal være så stramt, at du ikke kan løfte det løst fra kjedesporet på sverdet. Men det skal ikke sitte strammere enn at det kan gå fritt rundt på sverdet.

2. SJEKK GASS OG GASSPERRE Gassen skal ikke kunne trykkes inn, uten at gassperren oppå håndgrepet først trykkes ned.

3. SJEKK KJEDEFANGER Kjedefangeren er den lille kroken som sitter på sagen – rett under kjedet. Den skal fange kjedet, hvis det kommer til å ryke. Den skal sitte fast og være intakt.

4. SJEKK BREMSEN Bremsen sjekkes ved å trykke sikkerhetsbøylen frem mens du prøver å trekke kjedet rundt. Er kjedet blokkert, virker bremsen som den skal.

Vern deg selv: Viktig verneutstyr

Motorsagen er et kraftig verktøy, så det gjelder å kle seg med verneutstyr før du begynner å jobbe med den.

De fleste ulykker skjer når sagen glipper inn i et bein. Så uansett om du bruker motorsagen sjelden eller ofte, skal du bruke skjæresikre vernebukser. Velg bukser med skjæreinnlegg i hele lengden. De vil stanse et motorsagkjede på brøkdelen av et sekund, hvis sagen glipper inn mot beinet ditt.

Hørselvern er et krav, og du skal også bruke hjelm med visir, som beskytter ansikt og øyne mot greiner og flyvende sagflis. De fleste hjelmer fås med innebygget hørselvern. I tillegg anbefales vanlige arbeidshansker og vernesko, eventuelt spesialstøvler med sageinnlegg.

REDASJONEN ANBEFALER: Test av motorsager

Serviceettersyn

1. Motorskjoldet tas av, og alle kjøleribbene renses for spon. Bruk eventuelt en skrutrekker, som gjør det mulig å komme helt ned i bunnen.

2. Motoren skal børstes ren med jevne mellomrom. En myk pensel er godt egnet til å børste vekk trestøv fra alle de små krinkelkrokene i motoren.

3. Tennpluggen skrus ut, så du kan sjekke at elektroder og porselen er helt intakt, lysebrunt og uten avleiringer. Ser den annerledes ut, bør den skiftes.

4. Luftfilteret sikrer støvfri luft til motoren. Det tas av og renses med en børste. Blås det også rent fra innsiden, så støv blåses ut. Noen typer luftfiltere kan også skylles med vann.

Sliping av kjede

1. Spenn fast sagen i en skrustikke, og bruk en slipemal på kjedet. Den sikrer at tennene files i riktig vinkel. Sett filen i malen, og fil fremover. Først files tennene kun i den ene retningen.

2. Deretter slipes alle tennene som vender den andre retningen. La sagen bli sittende i skrustikken, og flytt filmalen til motsatt side. Slip innenfra og ut – og kun i én retning.

Klargjøring før vinteroppbevaring

1. Gammel bensin kan gi startproblemer, så det skal tømmes av. La deretter motoren kjøre til den stopper. Da sikrer du at også forgasseren tømmes for bensin.

2. I motsetning til bensin, blir ikke mineralsk olje for gammel. Her er det derfor en fordel å fylle på, så sagen er klar til neste sesong. Vegetabilsk olje kan dog bli harsk, og bør tømmes av.

3. Sverdet tas av og rengjøres sammen med sagen og kjedet. Bruk en pensel til rengjøringen. Gi kjedet og sporet i sverdet litt tynn antirustolje, og sett deretter på sverdet igjen.

Akkurat nå leser andre ...