Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Varianter av hammere

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Hammere finnes i et hav av varianter. Noen klarer flere forskjellige oppgaver, mens andre er skapt for mer spesialiserte ting. Vi gjennomgår de forskjellige typene, og hjelper deg å finne riktig hammer.

Hammer: Ofte lønner det seg å velge en lett utgave av et verktøy. Men når det gjelder hammere, kan det være smart med en litt tyngre modell, som leverer god slagstyrke.

Ofte lønner det seg å velge en lett utgave av et verktøy. Men når det gjelder hammere, kan det være smart med en litt tyngre modell, som leverer god slagstyrke.

Varianter av hammerskaft

Hammer med hammerskaft av tre

HAMMERSKAFT AV TRE
En hammer med et skaft av hickory eller ask er fortsatt populært, selv om andre skaft har tatt mer over. Treskaft finnes mest på spesialiserte hammere.

Hammer med hammerskaft av smijern

HAMMERSKAFT AV SMIJERN
Når skaftet og hodet er av metall og smidd sammen, får du en solid hammer, der hodet ikke kan løsne fra skaftet. Hammeren er ofte tung og leverer et hardt slag. Billige modeller kan slås skjeve.

Hammer med hammerskaft av stålrør

HAMMERSKAFT AV STÅLRØR
En hammer med et skaft av stålrør er lettere enn en med et skaft av smijern og mer holdbar enn en med et skaft av tre. Det er store kvalitetsforskjeller på billige og dyre modeller.

Hammer med hammerskaft av glassfiber

HAMMERSKAFT AV GLASSFIBER
Glassfiberskaftet er i særklasse når det gjelder styrke og fleksibilitet. Det kan bøyes, men ikke knekke, og hodet kan ikke falle av. Det er ideelt til store hammere med tungt hode.

HAMMER: 3 SMARTE FUNKSJONER

Hammer: 3 smarte funksjoner - Spikeruttrekker med hammer.

Spikeruttrekker med hammer.
Kløfthammeren trekker ut både store og små spiker.

Hammer: 3 smarte funksjoner - Hammer på trang plass.

På trang plass.
En hammer med flate, rene sider fikser oppgaven.

Hammer: 3 smarte funksjoner - Hammer med magnetspor

Hammer med magnetspor
Holder spikeren på plass, slik at du har én hånd ledig.

Varianter av hammere

Hammer: Kløfthammer

KLØFTHAMMER
Den mest vanlige hammeren til gjør det selv-bruk. De kan kjøpes for under 100 kroner. Vi anbefaler en hammer på 700-800 gram – den ligger godt i hånden.

Hammer: Lektehammer

LEKTEHAMMER
Minner om en kløfthammer, men det ene beinet på kloen er forlenget til en spiss. Den brukes til å slå inn i treet, for å trekke det til deg. En lektehammer fås fra cirka 150 kroner.

Hammer: Sløydhammer

SLØYDHAMMER
Allsidig og fin til mindre oppgaver. Den har en liten firkantet slagflate, slik at den er enkel å komme til med – selv helt inne i hjørner. En sløydhammer fås fra cirka 100 kroner.

Hammer: Murhammer

MURHAMMER
Brukes til å dele murstein. Kan også hakke, krafse og brukes som en liten “spade”. En murhammer fås fra cirka 150 kroner, og de billige er helt greie til gjør det selv-bruk.

Hammer: Benkhammer

BENKHAMMER
Hører mest til i ei smie. Veier fra 300 til 1100 gram, og en relativt tung modell kan brukes som alternativ til kløfthammeren. Prisen er fra cirka 150 kroner.

Hammer: Elektrikerhammer

ELEKTRIKERHAMMER
Spesielt fin til å slå inn kabelstifter og -klemmer med. Den spesielle formen gjør det mulig å spikre tett mot vegger eller tak. En elektrikerhammer fås fra cirka 200 kroner.

Hammer: Glassmesterhammer

GLASSMESTERHAMMER
Spesialhammer utviklet til de små stiftene som låser fast kittede ruter. Men den er også fin til å slå inn andre typer stifter og dykkert. En glassmesterhammer fås fra cirka 400 kroner.

Hammer: Gummihammer

GUMMIHAMMER
I tillegg til å slå ned teltplugger, er gummihammeren fin til å slå sammen treemner uten å lage merker. Gummihammere kan kjøpes for fra cirka 100 kroner.

Hammer: Slegge

SLEGGE
Slegger er for de helt tunge slagene, for eksempel på toppen av en stolpe som skal slås ned i bakken, eller når du skal slå ned en murvegg. Pris er fra cirka 200 kroner.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake