Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hammer

Det finnes mange forskjellige typer hammere. Les våre tester om hammere og bli klokere på hvordan du bruker hammeren mest effektivt.

En hammer er ikke bare en hammer

For å gjøre deg litt klokere på det eldste verktøyet i kassen, har vi samlet en rekke artikler om hammeren på denne siden. Og selv om det finnes mange forskjellige typer hammere, og hammeren kommer i mange forskjellige versjoner, har ikke det grunnleggende endret seg noe særlig på flere tusen år.

Hammeren er så gammel at man ikke er sikker på hvor gammel den er

Hammeren er så gammel at det er umulig å si når den ble brukt for første gang. Den er dessuten et av de eneste verktøyene som også blir brukt av dyr. Nemlig i form av stein. Navnet hammer stammer for øvrig fra det norrøne ordet “hamarr” som betyr stein.

Forskjellige typer hammere

Det finnes som nevnt et hav av forskjellige hammere med hvert sitt formål. Her har vi samlet 4 av de mest vanlige typer hammere:

Snekkerhammer - den vanligste hammeren

Blant profesjonelle håndverkere og gjør det selv-ere, er snekkerhammeren den mest utbredte. Baksiden av hodet er krummet til en klo og delt i to. Det gjør at hammeren utmerker seg til å trekke ut spiker. Det kan være en god ide å velge en hammer som ikke har en alt for skarp klo. Den kan nemlig ødelegge arbeidsbuksene dine når hammeren sitter i stroppen langs beinet.

Benkhammer - smedens allsidige hammer

Den hører opprinnelig hjemme i smia, men den er også utbredt blant gjør det selv folk. Hodet er helt vanlig uten noen store detaljer. Den selges vanligvis i størrelser mellom 300 og 1100 gram. Det kan være en god ide å velge en tung hammer som supplement til snekkerhammeren og lektehammeren.

Murhammer - en spesialhammer

Foran er hodet firkantet og tungt, noe som gjør hammeren velegnet til å banke på plass murstein med. Pennen er bred, flat og skarp i enden, og brukes til å dele murstein i halve og kvarte stein. Som regel har denne hammeren også en spikeruttrekker på siden. Murhammeren finnes i forskjellige vektklasser, men de vanligste veier mellom 750 og 950 gram.

Gummihammer - hammeren til campingturen og treverkstedet

Gummihammeren er god til at slå ned teltplugger. Men hammeren er også god å ha når du vil banke sammen treemner og unngå slagmerker.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake