En linjelaser får tingene i vater

En linjelaser er smart når du skal henge opp ting på veggen eller sette skapene i samme høyde på kjøkkenet. Med en linjelaser slipper du å holde i et vater og har hendene fri til å arbeide.

Linjelaser: En linjelaser, eller en krysslaser som den på bildet, fungerer som et smart vater hvor man har hendene fri. Det gjør linjelaseren perfekt til en lang rekke oppgaver.

En linjelaser, eller en krysslaser som den på bildet, fungerer som et smart vater hvor man har hendene fri. Det gjør linjelaseren perfekt til en lang rekke oppgaver.

Hva er en linjelaser

En linjelaser er et håndfritt vater også kjent som et laser-vater. En linjelaser prosjekterer en laserstråle som er i 100 prosent vater på f.eks veggen. Det er veldig smart når du for eksempel skal henge opp bilder eller skap, da du vil få begge hendene fri, og hele tiden kan orientere deg etter laserstrålen fra linjelaseren.

Still inn høyde på linjelaseren

Det eneste du trenger å gjøre når du skal arbeide med linjelaseren, er å stille inn hvilken høyde du vil ha linjelaseren til å prosjektere laserstrålen ut, og ellers gå i gang med opphengingen. Linjelaseren sørger selv for at laserstrålen er 100 prosent i vater.

Linjelaser med et kryss

Langt de fleste linjelaserene som er på markedet i dag, er utstyrt med både en vannrett og en loddrett laserstråle. Derfor kalles disse linjelaserene for krysslasere. De er spesielt brukbare når ting skal sitte vinkelrett, f.eks når man legger fliser på kjøkkenet eller på badet. En linjelaser med en vertikallaser kan også være brukbar om du skal male og sette opp maskeringstape, eller om du skal sette opp en dusjvegg eller lignende. En krysslaser er derfor en naturlig videreutvikling av den tradisjonelle linjelaseren.

Linjelaser: De eldre generasjonene av linjelaseren er senere blitt erstattet av krysslasere som gjør de elektroniske vaterene enda mer brukbare.

De eldre generasjonene av linjelaseren er senere blitt erstattet av krysslasere som gjør de elektroniske vaterene enda mer brukbare.

LES OGSÅ: Test av krysslasere

Lås linjelaseren

En linjelaser er ikke kun brukbar når ting skal henge i vater. De fleste linjelaserene er laget slik at du har mulighet til å "låse" laserstrålen og deretter rotere eller dreie den. På den måten kan du prosjektert en laserstråle fra linjelaseren opp på veggen, som gir en linje som er 45 grader. Det er brukbart i situasjoner hvor man f.eks skal montere et gelender til en trapp eller lignende.

Mange forskjellige typer lasere

Markedet for lasere til byggeprosjekter er stort. Linjelaseren er den enkle og oftest også billigste løsningen. En linjelaser kan også hete streklaser. Utover det finnes den omtalte krysslaseren, som er en linjelaser, som også prosjekterer ut en loddrett laser. Deretter finnes sirkellaseren som ved hjelp av et pendelopphengt speil sender en laserstråle 360 grader rundt seg selv. Det samme gjør rotasjonslaseren. Den er dog klart den dyreste løsningen, og det er gjerne kun profesjonelle som bruker en rotasjonslaser.

Les mer: Helt rett med en sirkellaser

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Måleverktøy