Få helt rett gulv med laservater

Et laservater gjør det mye enklere å legge et gulv og lage en innkjørsel med riktig fall enn med et klassisk vater. For å få full glede av en krysslinjelaser, skal du lage deg et utgangsnivå, et måleplan, som du jobber opp og ned fra.

Laservater

Skal oversiden på tilfarerne ligge for eksempel 12 cm under laserstrålen, kan du raskt sjekke høyden overalt der strålen er kraftig nok til at den kan synes på tommestokken.

Det gamle vateret har fått en kollega som supplerer det perfekt, og gjør det mye enklere å sikre vannrette og loddrette linjer over store avstander. Med riktig teknikk, kan krysslinjelaseren også sikre deg linjer med et bestemt fall. Og ja, krysslinjelaseren krever litt teknikk, før du får full glede av den.

Først må du akseptere at du sjelden kan plassere krysslinjelaseren så den skyter ut den røde linjen i akkurat den høyden du ønsker. Bruk linjen som et utgangsnivå, som du måler deg opp og ned fra.

I tillegg lønner det seg ofte, særlig ute i sola, å erstatte linjen med streker eller snorer – med og uten fall.

LES OGSÅ: Test av krysslasere

Få smart linjelaser sammen med Gjør Det Selv

Med en 180 graders linjelaser er du sikret et godt resultat hver gang. Måleren er enkel å bruke. Når du har valgt en vinkel mellom 1 og 180, angir linjelaseren linjen, slik at du alltid får boret eller saget på det rette stedet.

Klikk her og les mer om den uunnværlige lasermåleren du kan få sammen med Gjør Det Selv

Akkurat nå leser andre ...