Minigraver

La spaden bare bli hengende i boden – minigraveren klarer jobben på et øyeblikk!

Minigraveren er et smart og allsidig verktøy, som kan brukes til et hav av praktiske oppgaver hjemme i hagen. Den kan med fordel brukes til å grave ut til terrasser, innkjørsler og fundamenter, men den kan faktisk gjøre mer også, for eksempel legge stein, fjerne stubber og grave ned stolper.

Kort sagt kan den i løpet av en enkelt ettermiddag utføre alle de tunge oppgavene og prosjektene du ellers hadde avsatt hele sommeren til.

Mye tilbehør

Alle privatpersoner kan leie seg en minigraver, også du. Kontakt et av de mange utleiefirmaene du for eksempel finner på nettet, og fortell hva du skal bruke den til. De fleste utleiere tilbyr forskjellige typer tilbehør du kan leie i tillegg, og du kan også få maskinen levert og hentet.

Det finnes mange typer minigravere, fra de helt små, som veier omkring ett tonn, og opp til de største du kan leie uten maskinførerbevis, på cirka 2,5 tonn.

De fleste minigravere koster mellom 1000 og 2000 kroner i døgnet å leie, og hvis du velger å leie i flere sammenhengende dager, for eksempel over en helg, får du litt rabatt.

Enkelte gravere kan det følge med forskjellige skuffer til. Annet tilbehør, som for eksempel steinklype og pigghammer, koster ekstra, typisk fra et par hundrelapper i døgnet, avhengig av typen utstyr.