Eksentersliper: Alle eksentersliperne i testen etterlater overflaten glatt og jevn, uten slipespor.

Alle eksentersliperne i testen etterlater overflaten glatt og jevn, uten slipespor.

Eksentersliperen er uunnværlig hvis du vil slipe benkeplater, hagemøbler eller andre større overflater uten å etterlate slipespor. Den er et effektivt verktøy, som tar godt fatt.

De fleste vil bruke eksentersliperen til emner av tre, men det er ingenting i veien for at du kan bruke den til både stein og metall også. Og bytter du ut slipepapiret med en myk polerskive, kan du få helt blanke og glatte overflater på et øyeblikk.

Eksentersliperen etterlater ingen slipespor

Lar du testmaskinene jobbe uten å presse dem for hardt, etterlater alle deltakerne overflaten glatt og uten slipespor. Det kan la seg gjøre på grunn av sålens unike bevegelser. Navnet eksenter betyr “utenfor senter”, og slipemaskinene nøyer seg ikke med å vibrere. Sålen roterer nemlig med et utsving på 2,4 til 6,4 mm, og det sikrer at de små kornene på slipepapiret ikke følger det samme sporet to ganger.

Slik har vi testet eksentersliperene

Alle deltakerne etterlot seg flotte resultat, hvis vi lot dem jobbe uten press. Det var likevel stor forskjell på hvor effektive de var. Vi tok tiden, mens vi slipte vekk tegninger av sprittusj.

Med så mange små vibrasjoner er det viktig med god ergonomi. Den ble vurdert fortløpende under testarbeidet.

Vi har selvsagt også målt støyen, da den sammen med ergonomien er avgjørende for hvor lenge du kan jobbe med slipemaskinen.

Til slutt har vi sett om deltakerne gir deg muligheten til å justere hastighet og eksentrisitet, slik at det passer til oppgaven

Uavhengig test av eksenterslipere

Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet på disse sidene.

Vi har testet disse 7 eksentersliperene

  • BOSCH PEX 400 AE
  • DEWALT DWE6423
  • RYOBI ROS310-SA20
  • AEG EX 150 ES
  • METABO SXE 425
  • STANLEY FME440K
  • MAKITA BO5041J

LAST NED HELE ARTIKKELEN og se hvilken eksentersliper som ble den store vinneren av vår eksentersliper test.