Eksentersliper

Eksentersliperen er supereffektiv. Og hvis du kun skal ha en slipemaskin, vil eksentersliperen ofte være det riktige valget. Få tips til hvordan du bruker eksentersliperen, og les vår nyeste test av eksenterslipere.

  Eksentersliper

  Hvis du kun skal ha en slipemaskin, så vil eksentersliperen ofte være det riktige valget. Den er effektiv og den er spesielt smart når du skal slipe store overflater. Men viktigst av alt, så beveger eksentersliperen seg på en måte som gjør at den ikke etterlater slipespor.

  Eksenterslipere på batteri

  Batteriverktøy er på fremmarsj - og det gjelder også for eksenterslipere. Moderne batterier er nemlig så effektive at de uten store problemer kan holde følge med modellene med ledning. Blant artiklene her på siden, finner du våre nyeste tester av eksenterslipere på batteri.

  Eksenterslipere på ledning

  Selv om eksenterslipere på batteri er på vei frem, så selges det fortsatt mange eksenterslipere på ledning. Det skyldes primært at prisen er en del lavere. Isolert sett koster de to typene eksenterslipere cirka det samme, men prisen på en lader og to batterier kan fort komme opp i 1000 kroner ekstra. Hvis du er ute etter en billig eksentersliper, kan du derfor vurdere å kjøpe en eksentersliper på ledning.

  Eksentersliper test

  Vi hos Gjør Det Selv tester hele tiden et hav av elektriske verktøy. Her kan du finne vår nyeste
  test av eksenterslipere, hvor vi ser nærmere på de mest solgte maskinene og undersøker hva du kan få for pengene akkurat nå.

  Billig eksentersliper

  Eksenterslipere finnes i mange prisklasser. De billigste eksentersliperne er på ledning og koster fra cirka 300 kroner, mens de dyreste modellene fort kan koste opp mot 5000 kroner.

  Den beste eksentersliperen?

  Hva som er den beste eksentersliperen for deg, avhenger mye av dine behov, hvor ofte eksentersliperen skal brukes og hvor mye du er villig til å betale. Men for mange gjør det selv-ere vil en eksentersliper til rundt en tusenlapp være et fornuftig valg. I den prisklassen kan du nemlig få en sterk maskin uten at du trenger å betale for de ekstra detaljene du finner hos toppmodellene innenfor eksenterslipere.

  Eksentersliperen er god til det meste

  Det meste slipearbeidet gjøres i tre. Men har du en kraftig eksentersliper, er det ikke noe i veien for å også bruke den til stein eller metall. Med en grovkornet slipeskive, kan den virkelig ta fatt, og utstyrer du den med en myk skive i stoff, kan den også brukes til å polere bilen eller andre glatte overflater. Eksentersliperens eneste begrensning er at den har vanskelig for å komme helt inn i hjørner. Det gjøres best med en deltasliper eller på den gammeldagse måten med sandpapir på en slipekloss.