Kompressor test: De små kompressorene er enkle å flytte på og lette å ta med ut av verkstedet.

De små kompressorene er enkle å flytte på og lette å ta med ut av verkstedet.

En kompressor er i seg selv en helt enkel maskin, som suger inn luft, komprimerer den i tanken og blåser den ut igjen ved høyt trykk. Det er den store mengden tilbehør til kompressorer som gjør dem smarte og i stand til å løse en rekke krevende oppgaver.

I denne testen har vi samlet seks forskjellige kompressorer. Fordi alle er relativt små, er de enkle å finne plass til i verkstedet. De er samtidig lette å flytte rundt på, hvis du for eksempel skal skyte fast lister eller panel i huset ditt.

De seks kompressorer har lufttanker på mellom fem og åtte liter. Derfor er de ikke like utholdende som større maskiner med 20-literstank eller større. Men med et arbeidstrykk på 8 bar kan de løse de fleste oppgaver som gjør det selv-ere står overfor. Til sammenligning er trykket i et bildekk typisk omkring 2,5 bar.

Selv om det er forskjell på hvordan deltakerne klarer de forskjellige oppgavene, er det ingen som for alvor faller gjennom. De største forskjellene er derfor på vekt, design og mobilitet, som er avgjørende for hvor behagelige maskinene er å jobbe med.

Kompressor med eller uten olje

Om du skal velge en oljefri kompressor eller ikke, er mest et spørsmål om hva du foretrekker. Den oljefrie kompressor gir renest luft og krever mindre vedlikehold. Den oljeholdige kompressor har til gjengjeld en lenger levetid – vel å merke hvis du jevnlig husker å sjekke oljenivået.

Kompressor test: Slik har vi testet

De små kompressorene er opplagte til å drive forskjellig verktøy, som for eksempel en stiftepistol. Derfor satte vi dem opp med en, og testet hvor raskt de kunne skyte inn stifter.

Med helt fulle tanker sjekket vi også hvor mange skudd hver av dem presterte, før trykket i tanken falt så mye at det krevde en støyende gjenoppfylling.

Det er stor forskjell på hvor raskt de fyller tanken. Vi tok tiden fra helt tom til helt full.

Til slutt målte vi hvor mye hver av dem støyer. For selv om ingen er støysvake, så er det en stor forskjell på 97 og 110 dB.

Uavhengig test av kompressor

Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet på disse sidene.

Vi har testet disse 6 kompressorer i vår kompressor test

  • BILTEMA 11-8
  • METABO POWER 180-5 W OF
  • SCHEPPACH HC08
  • EINHELL TC-AC 190/6/8
  • DEWALT DPC6MRC
  • STANLEY DN 200/8/6

LAST NED HELE TESTEN og se hvilken kompressor som ble den store vinneren av vår kompressor test.