Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Et gammelt gjestetoalettrom, med hvite fliser og terrazzo gulv, kan du bli lei av å se på etterhvert. Da kan du selvfølgelig velge å sette nye fliser på veggene – eller male oppå de gamle. Men du kan også fornye veggene med hele plater. Dels ligner de på fliser, og dels fungerer de som våtromssikring når de monteres riktig.

LES OGSÅ: Dette bør du gjøre i stedet for å male flisene

Fibo-Trespo våtromspanel er en vanntett veggkledning, som utover å være vanntett, også tåler store temperatursvingninger, ifølge produsenten. Dette panelplate-systemet består av tykt høytrykkslaminat, som settes sammen ved hjelp av et spesielt selvlåsende not- og fjærsystem. Noten og fjæren tettes med en usynlig gummifuge, som også brukes langs alle kantene i topp, bunn og hjørner. Dermed blir all fukt på riktig side av flisplatene.

Før platene settes opp, skal du bygge et listeskjelett. Når det er på plass, er det enkelt å oppnå et pent resultat. Og så kan du fritt eksperimentere med “flisstørrelse”, farge og design, for å finne din helt egen stil. Vi har valgt å vise hvordan du pusser opp et lite toalettrom i løpet av bare ei helg. Men kledningen kan også med fordel brukes på badet, kjøkkenet eller på veggene i vaskerommet.