Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Den flotte dusjnisjen her er laget av porebetong, men materialet kan også brukes til mye annet.

Den flotte dusjnisjen her er laget av porebetong, men materialet kan også brukes til mye annet.

Når det gjelder porebetong, er mulighetene mange. Du kan lage vegger og møbler til badet, stua, kjelleren og vaskerommet. Det er raskt å bygge med platene, for de stables helt enkelt oppå hverandre, med lim mellom. Derfor er porebetongplater et opplagt materiale til mange gjør det selv-prosjekter.

I denne artikkelen kan du se hvordan du lager et dusjhjørne av porebetongplater. Men uansett hva du lager, er prinsippene de samme. Du har også flere forskjellige muligheter når det gjelder etterbehandling av en vegg/møbel av porebetong. Her viser vi deg hvordan du sparkler overflaten og maler den. Men du kan også velge å pusse veggen eller kle den med for eksempel fliser.

LES OGSÅ: Lettbetong

Porebetong er perfekt på badet

Sand, vann, sement og kalk er ingrediensene i porebetong. Platene kan altså verken råtne eller bli angrepet av sopp. Derfor er det et godt egnet materiale til fuktige miljøer, som for eksempel baderom. Porebetong er også diffusjonsåpent, og tillater fukten å passere gjennom materialet, så det ikke blir fuktproblemer på platene.

LES OGSÅ: Alt om dusjkabinetter